BEDREINNSIKT
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Teknologi >
      • Power Apps >
        • Navnestandard
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Unoter i sideren
    • Eikjohistorien
    • Beskjæring
    • Eksamensspørsmål
    • Plantevern
    • Integrert plantevern
    • Skadegjørere
    • Epledyrking >
      • Innhøsting av epler
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2023
      • Eikjo Sider 2021
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Siderproduksjon >
        • Pressing av epler
        • Fruktig sider
        • Tilsetting av sukker
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Klargjøring av ståltanker
        • Overvåking og kontroll av gjæringen
        • Filtrering av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Burgund 2023
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Hva er juleøl?
    • Juleølkalender 2022
    • Juleølkalender 2021
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Musikk
    • Logic over Zoom
    • SSL 2+ lydkort
    • Komplete Kontrol
    • EZ Drummer 2
    • MIDI Filer
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg

Hva skjer for tiden?

7 måter å arbeide smartere på

2/4/2018

0 Comments

 
Picture
Hvorfor utfører noen mennesker en bedre jobb enn andre? Dette tilsynelatende enkle spørsmålet sliter fagfolk innen alle fagfelt å gi et godt svar på. Morten Hansen har brukt 5 år på studie av over 5000 ledere og ansatte for å oppnå faktabasert innsikt på dette feltet. Konklusjonen oppsummerer han i form av 7 prinsipper for å arbeide smartere på, jobbe mindre og prestere mer.
  1. Omfang
    Velg et fåtall prioriteringer og gjør en stor innsats på de valgte områdene.
  2. Verdiskaping
    Fokuser på å skape verdier, og ikke bare om å nå forhåndsdefinerte mål.
  3. Læring
    Unngå tankeløse gjentagelse til fordel for aktiviteter som forbedrer ferdigheter.
  4. Motivasjon 
    Søk roller som samsvarer med din lidenskap, med en sterk følelse av hensikt.
  5. Støtte
    Utarbeid en effektiv påvirkningstaktikk for å få støtte fra andre.
  6. Samarbeid
    Kutt ned på verdiløse gruppemøter, og sørg for at du deltar på møtene som motiverer til heftige diskusjoner.
  7. Prosjektarbeid
    Velg nøye hvilke tverr-enhetlige prosjekter du engasjerer deg i, og si nei til de mindre produktive.
Dette er den beste boken jeg har lest på lenge og som jeg varmt kan anbefale. En stor takk til Jonas hos Lerøy for å gjøre meg oppmerksom på dette gullkornet!

Videoer
Her finner du en knippe videosnutter hvor Morten forteller...
... litt om innholdet i boken og hva som fikk ham til å skrive den.
Morten gir råd til den som er overarbeidet ...
... forteller hvordan du kommer deg ut av verdiløse møter ...
... bryter ned forskjellen mellom lidenskap og formål, og forklarer hvorfor du først må finne ditt formål ...
... forklarer 2 hovedårsaker til at folk ikke klarer å fokusere på jobben ...
... det viktigste for å gjøre en bedre jobben ...
... hvordan du mestrer å samarbeide med andre ...
... hvordan mestre balansen mellom arbeid og livet.
I boken hans trekker Morten frem historien om kappløpet mot Sydpolen som eksempel på to vanlige tilnærminger til arbeid: øke omfanget av aktiviteter eller begrense dem for å kunne fokusere på å forfølge dem.
Scott got tangled in a complex operation with a somewhat disorganized fleet of motor sledges, ponies and dog sledges. The convoy ended up moving as fast as the slowest method. Amundsen, meanwhile, had fixated on a single transportation mode and was speeding across the barren landscape. Amundsen didn’t win just because he picked dogs. He won because once he had chosen dogs, he applied huge amounts of effort to perfecting that single method of transporting the sledges.
The term “focus” consists of two activities: choosing a few priorities, and then dedicating your efforts toward excelling at them. Many people prioritize a few items at work, but they don’t obsess — they simply do less. That’s a mistake.

Tilgjengelighet
Boken Great at Work: How Top Performers Do Less, Work Better, and Achieve More kan fås på Amazon både som hardcover og for Kindle med lydspor.
0 Comments

    Pål Hellesnes

    Application architect who is also interested in business analysis, user interface, and other factors that would make the designed system workable and usable.

    ​PBI - PAP - SQS - ASQ - DND - DBI - FTU -

    Archives

    November 2021
    May 2019
    May 2018
    February 2018
    January 2018
    September 2017
    June 2017
    May 2017
    March 2017
    June 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    November 2014
    September 2014
    July 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013

    Categories

    All
    AI
    Analyse
    Beste Praksis
    Big Data
    Bok
    Business Intelligence
    Datasett
    Datavarehus
    DAX
    Digitalisering
    Excel
    Firstpoint
    Flow
    Frokostseminar
    Konferanse
    Kurs
    M
    Meetup
    Nyhet
    Office 365
    Øl
    Oppgradering
    PowerApps
    Power BI
    Power Query
    Q&A
    Sider
    Siderfestival
    SQL Server
    Vin
    Vinsmaking

    RSS Feed

bedreInnsikt Copyright © 2023
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Teknologi >
      • Power Apps >
        • Navnestandard
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Unoter i sideren
    • Eikjohistorien
    • Beskjæring
    • Eksamensspørsmål
    • Plantevern
    • Integrert plantevern
    • Skadegjørere
    • Epledyrking >
      • Innhøsting av epler
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2023
      • Eikjo Sider 2021
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Siderproduksjon >
        • Pressing av epler
        • Fruktig sider
        • Tilsetting av sukker
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Klargjøring av ståltanker
        • Overvåking og kontroll av gjæringen
        • Filtrering av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Burgund 2023
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Hva er juleøl?
    • Juleølkalender 2022
    • Juleølkalender 2021
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Musikk
    • Logic over Zoom
    • SSL 2+ lydkort
    • Komplete Kontrol
    • EZ Drummer 2
    • MIDI Filer
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg