bedreInnsikt
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Epledyrking
      • Siderproduksjon >
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Innhøsting av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg

Bordeaux-vinslipp 2017

Slik er analysen gjennomført
Torsdag 7. desember lanserte Vinmonopolet 340 viner i sine spesialbutikker med fokus på Bordeaux og moden vin. Vi har analysert 243 anmeldelser av disse produktene for å komme frem til de beste godbitene. Husk at de fleste vinene også kan bestilles i nettbutikken fra fredag 8. desember, men vær tidlig ute - gode Bordeaux-viner er populære julegaver!
lanseringsliste-bordeaux-2017.xlsx
File Size: 72 kb
File Type: xlsx
Download File

lanseringsliste-bordeaux-2017.pdf
File Size: 206 kb
File Type: pdf
Download File

Analyser av vinslipp blir annonsert på Twitter Follow @bedreInnsikt

DEN BESTE VINEN

Ch. Leoville-Barton - Ch. Leoville-Barton 2014​

Picture
Rødvin fra Frankrike, Bordeaux produsert av Ch. Leoville-Barton og importert av Moestue Grape Selections. 360 flasker - spesialbutikk Valken og nettbutikk. [Vinmonopolet: 8133201 - kr. 746,50]

83 % cabernet sauvignon, 15 % merlot og 2 % cabernet franc. Mørk og ungdommelig saint-julien med flott frukt, distinkt cabernetpreg og innslag av mørke bær, fioler, lær, seder og fat på duft. Pent fyldig og strukturert vin med delikat frukt i munnen, fin syre, stor lengde og fast og tørr finish. Elegant stil. 10 år pluss. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]

Dufter av mørk frukt, plommer og tre med hint av sedertre. Tett og fyldig med en sødmefull raffinert frukt. Balansert frisk syre og balanserte og tydelige tanniner. [DN: 94 poeng]

​En strålende vin som tåler 15 år. Godt kjøp. Farge / lukt Dyp kald tett rød. Nydelig duft med fine solbærtoner, noe eik, litt cedertre, fint jordsmonnspreg. Smak Stor munnfølelse, god sødme, leskende syre, fine tanniner, lang deilig leskende og fast ettersmak. Bruksområde Rødt kjøtt, vilt. [Aperitif: 96 poeng]

DET BESTE KJØPET

Ch. Issan - Blason de Issan 2014​

Picture
Rødvin fra Frankrike, Bordeaux produsert av Ch. Leoville-Barton og importert av Moestue Grape Selections. 240 flasker - spesialbutikk Valken og nettbutikk. [Vinmonopolet: 8128201 - kr. 356,10]

50 % cabernet sauvignon, 45 % merlot og 5 % cabernet franc. Ungdommelig og tiltalende haut-médoc med flott frukt og innslag av mørke bær, fioler, humus, seder og fat på duft. Stoffrik og strukturert vin med flott frukt også i munnen, stor lengde og fast og tørr finish. Klassifisert nivå. Prøv om 4-6 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]

Dufter av mørke bær og tre. Tett og delikat frukt med lange og fyldige tanniner. Fersk utgang. Trenger mer tid. [DN: 91 poeng]

​En konsentrert og svært lovende vin som tåler 15 år. Meget godt kjøp. Farge / lukt Dyp tett kald rød. Veldig konsentrert og intens duft med fine solbær- og mørke bærtoner, fint jordsmonnspreg, integrert eik. Smak Fyldig og konentrert med flott åpen frukt, fin syre, godt med stoff, lang ettersmak. Bruksområde Rødt kjøtt med saus. [Aperitif: 92 poeng]

ANDRE GODE KJØP

Domaine de Chevalier - Domaine de Chevalier 2014​

Picture
Rødvin fra Frankrike, Bordeaux produsert av Domaine de Chevalier og importert av Moestue Grape Selections. 240 flasker - spesialbutikk Valken og nettbutikk. [Vinmonopolet: 8138701 - kr. 557,80]

65 % cabernet sauvignon, 30 % merlot og 5 % petit verdot. Mørk, ungdommelig og typeriktig pessac-léognan med innslag av mørke bær, lær, seder, varme teglstein og et streif av fat på duft. Pent fyldig og strukturert vin med stor lengde, pene tanniner og fast og tørr finish. Prøv om 5-8 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]

Dufter av mørke bær og plommer. Bløt og rik saftig og flott balansert frukt på smak med en lang og tørr fast finish. [DN: 93 poeng]

​En herlig utgave av denne vinen som tåler 10 år. Godt kjøp. Farge / lukt Dyp kald tett rød. Veldig tett og mørk frukt, moden, fint jordsmonnspreg. Smak Stor fylde, flott frukt, god syre, gode runde tanniner, lang frisk ettersmak. Bruksområde Rødt kjøtt med saus. [Aperitif: 92 poeng]

Domaine de Chevalier har mange hørt om, også de som er utenfor Bordeaux-menigheten. En av Pessac Leognan s mest beundrede eiendommer. Men dette er julegaven til den tålmodige. Vinen er en tett kraftpakke nå og trenger tid. Legg i kjelleren. Vinene herfra har et lagringspotensial over & år. Kjennetegnes ofte ved en aroma som kan minne om noe røkt. Vi kaller det smokyness og jeg skulle ønske jeg fant et bedre ord for å beskrive den herlige duften. [Aftenposten: terning 6]

Ch. Langoa-Barton - Ch. Langoa-Barton 2014​

Picture
Rødvin fra Frankrike, Bordeaux produsert av Domaine de Chevalier og importert av eWine. 480 flasker - spesialbutikk Valken og nettbutikk. [Vinmonopolet: 8063601 - kr. 521,10]

54 % cabernet sauvignon, 34 % merlot og 12 % cabernet franc. Mørk og ungdommelig saint-julien med flott frukt og innslag av mørke bær, lær, seder og et streif av anis og fat på duft. Pent fyldig vin med delikat frukt i munnen, fin syre, stor lengde og fast og tørr finish. Elegant stil. Prøv om 7-10 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]

Dufter av mørke bær, tre og lær. Fersk og frisk frukt med en raffinert syrestruktur og en lang fast finish. Nydelig balanse og konsentrasjon. [DN: 93 poeng]

​En flott vin som tåler 15 år. Vel verd prisen. Farge / lukt Dyp kald rød. Tydelig eik, men også åpen mørk bærfrukt, solbær. Smak Stor fylde, flott fasthet, god frukt, leskende og fruktig, lang ettersmak. Bruksområde Rødt kjøtt, vilt. [Aperitif: 92 poeng]

Ch. Branaire-Ducru - Ch. Branaire-Ducru 2014​

Picture
Rødvin fra Frankrike, Bordeaux produsert av Ch. Branaire-Ducru og importert av Hans A Flaaten. 240 flasker - spesialbutikk Valken og nettbutikk. [Vinmonopolet: 8114401 - kr. 500,70]

65 % cabernet sauvignon, 27 % merlot, 6 % petit verdot og 2 % cabernet franc. Ungdommelig og tiltalende saintjulien med flott frukt og innslag av mørke bær, fioler, lær, seder og et streif av fat på duft. Pent fyldig og strukturert vin med flott frukt også i munnen, fin syre, stor lengde, pene tanniner og fast og tørr finish. Prøv om 7-10 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]

Dufter av tre og krydder med hint av søte bær. Tett og fyldig lett sødmefull frukt på smak med lange integrerte tanniner og en tørr utgang. [DN: 91 poeng]

En leskende og god vin som tåler 8 år minst. Verd prisen. Farge / lukt Klar dyp kald rød. Ung litt lukket med mørkere frukt, jordsmonn, trevirke. Smak Fyldig med god munnfølelse, fin syre, fin leskende frukt, fine tanniner, lang frisk ettersmak. Bruksområde Rødt kjøtt, lam. [Aperitif: 91 poeng]

​La oss bevege oss videre til St-Julien. De kan ikke skryte av å være hjem for noen første cru-eiendommer. Men de har noe annet fornuftige priser og høy kvalitet. Stilen herfra er mer tilbakeholdt enn Pauillac. Denne vinen smeltet meg fullstendig. Så lekker, så silkemyk å smake. Det finnes mange skrike-viner i verden. Denne smyger seg inntil deg som en kjælen katt. [Aftenposten: terning 6]

Datakilder

I analysen vår vil vi benytte anmeldelser fra de følgende testene av vin:
  • Vinforum - Desemberslippet i spesialbutikkene
  • DN - Klassiske kjellerviner
  • Aperitif - Spesialpol desember 2017
  • Aftenposten - Vinslipp fra Bordeaux
  • Botti - Spesiallansering Bordeaux og moden vin
  • Jancis Robinson
  • Wine-Searcher
  • CellarTracker!
  • Vivino

​I tillegg har vi lastet ned informasjon om vinene fra Vinmonopolet:
  • Vinmonopolet - Bordeaux og moden vin i spesialbutikkene 7. desember
  • Vinmonopolet - Lanseringsliste for spesialbutikk desember – Bordeaux og moden vin​
bedreInnsikt Copyright © 2020
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Epledyrking
      • Siderproduksjon >
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Innhøsting av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg