Torsdag 6. februar lanserte Vinmonopolet oppunder 500 ulike viner fra Burgund. 2017 er en flott årgang i klassisk Burgundstil. Vi har analysert anmeldelser av både rene nyheter og nye årganger av tidligere produkter for å komme frem til de beste godbitene.
|
|
|
Analyser av vinslipp blir annonsert på Twitter Follow @bedreInnsikt
DE BESTE KJØPENE
Clos de la Chapelle - Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2017
Rødvin fra Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' i Burgund, Frankrike. Produsert av Domaine Clos de la Chapelle og importert av LaMarc Wines. Totalt 30 flasker, 6 på Valken og 0 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 11614501 - kr. 770,90]
- Farge/lukt: Klar kald rød. Saftig lett eksotisk duft med godt preg av rød og mørkere frukt, lett eksotisk trepreg. Smak: Stor og fyldig smak med god syre, leskende og god frukt, godt tanninbitt, sitter lenge med lette fattoner og klar tørrhet. Bruksområde: Kjøtt med saus. En ung og lovende ganske så konsentrert Epenots som bør lagres og som tåler 12 år. Verd prisen. [Aperitif : 93 poeng]
- Frisk og ungdommelig premier cru med innslag av mørke bær, blomster og et streif av lær og fat på duft. Pent fyldig, syrlig og strukturert og burgunder med flott frukt innover i munnen, pene tanniner til pommard å være og fast og tørr finish. Prøv om 5-8 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]
- Dufter av røde bær og blomster med hint av søtt treverk. Saftig og sødmefull fersk frukt på smak med en lett og tørr finish. Lette og ferske tanniner. [DN: 91 poeng]
- LaMarc Wines. 60 flasker totalt. Mer rikere og mørk sjarme på duft med lilla kjølige plommer, bringebær, dyp salthet og lakris. Middels fyldig og uttalt syrlig vin med god frisk munnfølelse. Røde plommer, kirsebær, markjordær og bringebær forfører sammen med litt kjølige kryddersorter og lett lakris. Bra jordlig utgang. Meget bra vin. Spesielt anbefalt. [Botti: 92 poeng]
- Mørke jordbær og villbringebær på duft. Fersk og frisk med elegante, modne tanniner som gir et fint snerp i finish. Syrlig avslutning med rips og bringebær [IGlasset: 91 poeng]
- Rødbærsfruktig og flott parfymert Pommard, med noe jordlige innslag, krydder, trevirke og lakris. Kjølig fin frukt. Relativt strukturert vin, med god lengde. Lys krydret utgang. [matogvinogmer: 92 poeng]
- Food pairing: Beef, Veal, Game (deer, venison), Poultry. [Vivino: 3,9 stjerner]
- Food Suggestion: Duck, Goose and Game Birds. Average Price (ex-tax): kr. 900,00. [WineSearcher]
- Young but very enjoyable now, decanted for 3 hours, deep in color and long aftertaste. [28/6/2019: 94 poeng] Domaine Clos de la Chapelle Dinner (Cafe Boulud - New York NY): Red cherry flavors and aromas, clearly firm simultaneously powerful and robust with charm peaking through. Good now with upside. [7/11/7/2019: 91 poeng] More richer and darker aromas with purple cool plums, raspberries, deep saltiness and licorice. Medium-bodied and pronounced acidic wine with good fresh mouthfeel. Red plums, cherries, nuts and raspberries seduce along with slightly cool spices and light licorice. Good some earthy finish. Very good wine. [31/1/2020: 92 poeng] Drink between: 2030 - 2065 [CellarTracker: 92,3 poeng]
Bouchard Père & Fils - Volnay Premier Cru Taillepieds 2017
Rødvin fra Volnay Premier Cru i Burgund, Frankrike. Produsert av Bouchard Pere & Fils og importert av Einar A Engelstad. Totalt 72 flasker, 6 på Valken og 0 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 9370701 - kr. 673,00]
- Farge/lukt: Klar kald rød. Fin lett kompleksitet fra jordsmonn, skogsbær, syrlige. Smak: Stor og fyldig smak med god frukt, fin syre, godt med stoff, lang tørr ettersmak med noe skogsbærsteiner. Bruksområde: Rødt kjøtt. En konsentrert og stofflig Taillepieds som tåler 10 år. Verd prisen. [Aperitif : 92 poeng]
- Frisk og tiltalende premier cru med innslag av bringebær, kirsebær, blomster og et streif av fat på duft. Pent fyldig, saftig og syrlig vin med flott pinotpreg også i munnen, god lengde og fast og tørr finish. Prøv om 3-4 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 4 stjerner]
- Dufter av bringebær og blomster samt tre. Rik og bløt sødmefull frukt på smak med en dyp frukt og lange balanserte tanniner og en tørr finish. [DN: 91 poeng]
- Dufter av kamfer og møllkuler, jordlige, solmodne jordbær. Pen fylde, strukturerte tanniner, dyp og temmelig mørk i fruktuttrykket i munnen. Morell, plomme, jordbærsyltetøy, saftig ettersmak med tanniner som tørrer til slutt [IGlasset: 91 poeng]
- Einar A. Engelstad. 13,5 % alkohol. 72 flasker totalt. Ganske intens og tiltalende på duft med mørke friske bær, lær, lilla blomster og salter. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse. Rød-lilla bær, salter og lær forfører. Tydelig vått fruktskall på en lang og god utgang. Meget god og lett seriøs vin. [Botti: 91 poeng]
- Flott og ganske åpen duft av lyse røde bær, fløte karameller, krydder, trevirke og blomster. Saftig lys og pen elegant frukt på smak, med noe krydder. Kjølig pen munnfølelse. God lengde. En elegant og flott Volnay. [matogvinogmer: 93 poeng]
- Kompleks duft av rød frukt, jordsmonn og mineraler med litt vanilje. Syrlige røde og mørke bær i smak. Et lett fatpreg som utfolder seg vakkert når vinen får luft. NB: Pust inn mens du smaker! Flott syre og struktur! [DetGodeVinliv: 92 poeng]
- Food pairing: Beef, Veal, Game (deer, venison), Poultry. [Vivino : 4,0 stjerner]
- Food Suggestion: Duck, Goose and Game Birds. Average Price (ex-tax) kr. 720,00. [WineSearcher]
- Soft and super pretty, really sensual on the palate, really shows VOlnay. [15/3/2019] My comment at the tasting was this was quintessential Volnay (what little experience I have). Seems like others had the same idea. It had that certain earth and mineral balanced with fruit and about the weight typical of Volnay in my mind with that longish acidity that is typical. I may be overscoring this by a point - but I really like Volnay. Some time will reward, the Caillerets is a tad more approachable but they are close. [19/10/2019: 93 poeng] Quite intense and appealing aromas with dark fresh berries, leather, purple flowers and salts. Medium bodied and fresh wine with good mouthfeel. Red-purple berries, salts and leather seduces. Clearly wet fruit peel on a long and good finish. Very good and light serious wine. [31/1/2020: 91 poeng] Drink between: 2021 - 2031 [CellarTracker: 92 poeng]
Bernard Thierry Glantenay - Volnay 1er Cru 'Les Brouillards' 2017
Rødvin fra Volnay 1er Cru 'Les Brouillards' i Burgund, Frankrike. Produsert av Domaine Bernard & Thierry Glantenay og importert av Garage d’Or. Totalt 96 flasker, 6 på Valken og 12 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 11595001 - kr. 633,90]
- Farge/lukt: Klar kaldere rød. Saftig og frisk med godt preg av rød og mørkere frukt, godt jordsmonnspreg. Smak: Stor og god lett sødmefylt men også syrefrisk rød og mørkere frukt, fine slanke tanniner, sitter godt og lenge med leskende fruktkarakter. Bruksområde: Rødt kjøtt. En leskende fruktig og frisk Volnay som tåler 7-8 år. Verd prisen [Aperitif : 90 poeng]
- Frisk og tiltalende premier cru med sublim frukt, flott pinotkarakter og innslag av bringebær, kirsebær, fioler og et streif av fat på duft. Pent fyldig, saftig og syrlig vin med flott frukt også i munnen, stor lengde og fast, lett syrlig og tørr finish. Prøv om 5-8 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]
- En miks av røde bær med noe mørkere frukt mot kirsebær. Lett trevirke og nøtter. Saftig vin, med god fylde i frukten. Krydret utgang. Relativt rik, men samtidig bra balansert av friskhet i frukten og pen syre.. [matogvinogmer: 93 poeng]
- Frisk og strukturert, syren bærer fram en veldig flott kirsebærfrukt her. Jern og jordbær. Harmonisk fat som bare streifer over med krydder. Pent fyldig, god frukt. To flasker testet. Den første var noe tørr, mens den andre hadde mer dybde. Frukten trenger mye dypere inn i munnhulen, er søtere og legger igjen tydeligere avtrykk. [IGlasset: 92 poeng]
- Garage d’Or AS. 13 % alkohol. 96 flasker totalt. Friske mørke røde bær og lett parfyme på duft. Middels fyldig vin med saftige røde bær som tiltaler. Utmerket syrlig utgang. Noe salthet og jordmonn bidrar til kompleksitet til vinen. God vin. [Botti: 90 poeng]
- Lukket på duft med hint av tre. Rik og lett sødmefull frukt på smak med lange og tørre tanniner. Strukturert finish med en mørk og saftig utgang. [DN: 90 poeng]
- Food pairing: Beef, Veal, Game (deer, venison), Poultry. [Vivino : 4,1 stjerner]
- Food Suggestion: Duck, Goose and Game Birds. Average Price (ex-tax) kr. 456,00. Aggregated Critic Score: 89/100. [WineSearcher: 89 poeng]
- Top bottle. Pure fruit. Some mineral notes. Needs time but is already very seductive. [30/12/2019: 91 poeng] Drink between: ? [CellarTracker: 91 poeng]
Pascal Clément - Meursault 'Les Vireuils' 2017
Hvitvin fra Meursault i Burgund, Frankrike. Produsert av Maison Pascal Clement og importert av Winemoods. Totalt 480 flasker, 48 på Valken og 48 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 11615501 - kr. 641,10]
- Farge/lukt: Gulgrønn. Elegant med innslag av mandler, grønt eple, delikat og mineralsk med integrert eik. Smak: Stor og god men også slank og syrefrisk med tydelig mineralpreg, god tørrhet frisk og lang ettersmak. Bruksområde: Skalldyr. En elegant og saltaktig syrefrisk Meursault som tåler 7-8 år. Verd prisen. [Aperitif : 91 poeng]
- Frisk og tiltalende kommunevin med innslag av smør, lime og et streif av nøtter og fat på duft. Pent fyldig og syrlig vin med kremete tekstur, god intensitet og lengde og lett syrlig, tørr og limepreget finish. Prøv om 2-3 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]
- Dufter av blomster, nøtter og moden sitrus. Flott og kompleks smak, med god lengde. Ikke den feteste Meursault, mer på den mineralske og syrefriske siden. Trenger litt tid for å bygge kropp. [matogvinogmer: 90 poeng]
- Jeg synes denne vinmakeren lager gull av alt han tar i. Denne hvitvinen perfeksjonerer antydningens kunst. En anelse fedme i anslaget. Ettersmak av sitron og grapefrukt. Den finkornede tørrheten og ettersmaken som vokser i intensitet. Nydelig. [Aftenposten: terning 6]
- Litt lukket. Kan lokke frem knust stein og noe sitrusaktig. Ren og flott frukt i munnen, energisk og stram syre, smak av grønn frukt, lime og epler. Slank meursault som trolig vil legge på seg med alderen (den er vel ikke alene om det…). Spesielt anbefalt! [IGlasset: 91 poeng]
- Minty og fersk mineralsk frukt på duft med et reduktivt preg og noe tre. Bløt og fersk delikat og mineralsk frukt på smak med en frisk syre og en ren og klar utgang. [DN: 92 poeng]
- Winemoods. 13 % alkohol. 480 flasker totalt. Lett tiltalende på duft med kremete følelse, smør og ungdommelige gule frukter. Middels fyldig og uttalt frisk vin som forfører med stenfrukt og ungdommelige epler. Bra slankhet. Frisk utgang. Mangler dybde, men dette drikker godt. [Botti: 90 poeng]
- Food pairing: Pasta, Rich fish (salmon, tuna etc), Shellfish, Mild and soft cheese, Cured Meat. [Vivino : 4,0 stjerner]
- Price (inc-tax) kr. 551,00. [WineSearcher]
- Drink between: 2020 - 2026 [CellarTracker]
Camille Giroud - Saint Romain 'Sous le Chateau' 2017
Hvitvin fra Saint Romain 'Sous le Chateau' i Burgund, Frankrike. Produsert av Maison Camille Giroud og importert av Selected Wines. Totalt 120 flasker, 12 på Valken og 12 i nettbutikken. [Vinmonopolet:11616101 - kr. 399,80]
- Farge/lukt: Gulgrønn. God fedme med fint preg av modne grønne epler, integrert eik, fint mineral/jordsmonnspreg. Smak: Stor og fyldig smak med god frisk syre, godt med stoff, lang frisk ettersmak med fint saltaktig mineralpreg. Bruksområde: Gode retter med sjømat. En god mineralsk og frisk st romain som tåler 8 år. Godt kjøp. [Aperitif : 89 poeng]
- Frisk, ren og ungdommelig saint-romain med innslag av sitrus, smør, mineraler og et streif av fat på duft. Pent fyldig vin med tiltalende fedme inn, fin syre, god lengde og krisp, stram, tørr og mineralpreget finish. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]
- Dufter av eple og sitrus. Frisk og saftig smak, veldig delikat syre her som fremmer eplefrukten. Mineralsalter og frisk frukt, Granny Smith- epler og lime. Veldig ren og elegant med lang, lett smørpreget ettersmak. Tørrstoff i finish som tørrer gommen. Spesielt anbefalt! [IGlasset: 90 poeng]
- Dufter av tre og flint med hint av lime og epler. Delikat og fersk mineralsk frukt med en frisk syre og et pent trepreg i utgangen. [DN: 90 poeng]
- Flott frukt av gule plommer og modne epler, noe blomst og pent krydderlag. Saftig og frisk. Deilig krydderpreg med litt salt. Sitter godt. Nyt nå eller om fem år. En av de rimeligste vinene på slippet. Svært mye vin for pengene. [DetGodeVinliv: 90 poeng]
- Frisk og syrlig frukt, med sitrus, blomster og grønne epler. Mineralsk og pen syrefrisk vin, på den elegante siden. Litt smal. [matogvinogmer: 87 poeng]
- La oss starte med de hvite. Denne vinen imponerer fordi den har et så bredspektret, autentisk og interessant duft. Det blir fattig å skrive at den dufter sitrus, fordi det er så mange nyanser av akkurat det. Slank og syrlig stil. Ettersmak av mineral og sval, tilbakeholdt frukt. [Aftenposten: terning 6]
- Selected Wines AS. 12,5 % alkohol. 120 flasker totalt. Lett forførende på duft med sitrus, stenfrukt, nøtt og lett veistøv. Middels fyldig og frisk vin med uttalt slankt midtparti. Bra ren frukt. Sitrus og ungdommelige epler. Bra salthet. God syrlig utgang. Mangler fedme og kompleksitet, men sjekk ut den frukten! Spesielt anbefalt. [Botti: 90 poeng]
- Food pairing: Beef, Veal, Game (deer, venison), Poultry. [Vivino : 3,8 stjerner]
- Food Suggestion: Chicken and Turkey. [WineSearcher]
- Drink between: 2020 - 2025 [CellarTracker]
Louis Jadot - Côte de Nuits Villages Le Vaucrain 2017
Rødvin fra Côte de Nuits Villages i Burgund, Frankrike. Produsert av Louis Jadot og importert av Signature Wines. Totalt 600 flasker, 60 på Valken og 24 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 11611901 - kr. 398,80]
- Farge/lukt: Klar lysere kald rød. Lett preg av eik, rød og mørkere skogsbærfrukt, god karakter, lett jordsmonn. Smak: Rund og fruktig med god syre, leskende og god med lett bitt, sitter godt. Bruksområde: Lam, lyst kjøtt, vegetar. En god og leskende rund "hverdagsburgunder" som er noe bløtere enn før og som tåler 4-5 år. Godt kjøp. [Aperitif : 88 poeng]
- Fra nabovinmark til Clos de la Marechale. Lys, frisk, ren og tiltalende villages med kjølig frukt, flott pinotpreg og innslag av bringebær, jordbær, blomster og et streif av krydder på duft. Pent fyldig og syrlig vin med glatt tekstur, flott pinotkarakter også i munnen, god lengde, pene tanniner og fast og tørr finish. Prøv om 3-4 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]
- Floral duft med hint av villbringebær. Saftig og bløt fersk frukt på smak med lette tanniner og en saftig delikat kjøttfull frukt. [DN: 90 poeng]
- Flott, moden rød frukt, noe blomst og fat. Godt integrert på smak. Lette tanniner. Fin lengde. Drikker godt nå eller om fem år. Rimelig og mange flasker tilgjengelig. [DetGodeVinliv: 90 poeng]
- Frisk og ren duft av skogsbær med innslag av røde bær. Glatte tanniner, smak av saftig blåbær og villbringebær. Litt mørkt snev over denne, krydret fatpreg som glir harmonisk inn i frukten. Saftig syre og fine mineraler i ettersmak [IGlasset: 90 poeng]
- Pen duft av røde bær, noe trevirke og urter. Relativt lys og lett fruktighet på smak. Fin friskhet og god lengde. [matogvinogmer: 88 poeng]
- Signature Wines. AS 13 % alkohol. 600 flasker totalt. Tiltalende og litt grov på duft med salthet som ligger over friske røde bær og lett kryddersorter. Middels fyldig og saftig vin med god munnfølelse. Litt rikere rødbærsfrukt men også med syrlig fruktkant og lett krydderstorter. Bra utgang. Ikke komplekst, men dette drikker veldig godt. Spesielt anbefalt. [Botti: 89 poeng]
- Food pairing: Beef, Veal, Game (deer, venison), Poultry. [Vivino : 3,8 stjerner]
- Food Suggestion: Duck, Goose and Game Birds. Average Price (ex-tax) kr. 420,00. Aggregated Critic Score: 89/100. [WineSearcher: 89 poeng]
- Knightsbridge 11th Annual Burgundy and Champagne Tasting (Northbrook, IL): Not the famed NSG site, of course. Really great value, showing very pleasant red fruit but also a rustic earthiness and good complexity, especially at the level and price point.seductive. [3/11/2019: 90 poeng] Knightsbridge Annual Holiday Burgundy/Champagne Tasting and Sale (Northbrook, IL): Walk around tasting. From Comblanchien, just next to Premeaux. Simple red fruit with good+ balance and textures, moderate complexity Good young. [3/11/2019: 86 poeng] Drink between: 2020 - 2025 [CellarTracker: 88 poeng]
ANDRE GODBITER
Bouchard Père & Fils - Vigne de l'Enfant Jésus Beaune 1er Cru 'Les Grèves' 2017
Rødvin fra Beaune 1er Cru 'Les Grèves' i Burgund, Frankrike. Produsert av Bouchard Pere & Fils og importert av Einar A Engelstad. Totalt 132 flasker, 12 på Valken og 12 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 7107301 - kr. 933,00]
- Farge/lukt: Klar ung rød. Elegant med lett eksotisk preg, integrert eik, god rød og mørkere frukt. Smak: Stor og bløt med god mykhet, god syre, sitter godt og lenge med god munnfølelse helt ut. Bruksområde: Lam, elg, vegetar. En god og fyldig ganske myk og leskende Beaune som tåler 10 år. Verd prisen. [Aperitif : 91 poeng]
- Lys, frisk og ungdommelig premier cru med flott pinot- preg og innslag av syrlige røde bær, blomster og et streif av fat på duft. Pent fyldig, rik og syrlig vin med flott frukt også i munnen, fløyelsaktig tekstur, stor lengde og fast, stram, lett syrlig og tørr finish. Den beste utgaven av denne vinen siden 1972? Prøv om 5-8 år. Utvidet distribusjon. [Vinforum: 5 stjerner]
- Denne vinmarken husker du navnet på. Her er det såkalte ”Jesusbarnet” til Bouchard. Litt lubben i anslaget. Silkemyk munnfølelse. Pur og presis. Med den varme sommeren 2018 frykter jeg at neste årgang vil være svulmende og svær. Her er motsatsen. Slank, pur og renskåret i smaken. [Aftenposten: terning 6]
- Einar A. Engelstad. 13,5 % alkohol. 132 flasker totalt. Litt dypere og allikevel med et meget delikat aromabilde av presise røde bær, salter og lær. Middels fyldig vin med god munnfølelse av litt grovere røde friske bær, salter og lett jordsmonn. Noe lett krydder også. Bra frisk utgang. Kanskje litt tight i dag, men meget god vin er det. [Botti: 91 poeng]
- Friske, søte røde og mørke bær. Lett krydder med noe jordsmonn og mineralitet på smak. Flott balanse og struktur. Lette tanniner. Sitter som ei kule. En klassisk burgundvin. Nyt nå eller i framtida. [DetGodeVinliv: 92 poeng]
- Gløggkrydder, litt alkohol, lavendel og lyng på duft. Detaljert. Pent fyldig med god frukt i munnen, røde bær, granateple og tranebær, kirsebær og jordbær, fint fatpreg, litt jordlig og et deilig smørpreg i ettersmak. Bløt struktur, sjarmerende [IGlasset: 92 poeng]
- Meget flott duft av lyse røde bær, granateple, fløte karamell, eteriske oljer. Kjølig frisk og god frukt. Flott konsentrasjon. Elegant med fin kompleksitet. God lengde. Krydret avslutning. [matogvinogmer: 93 poeng]
- Nydelig floral duft med hint av sopp og villbringebær. Saftig og bløt frukt på smak med en balansert syre og en kjøttfull bløt utgang med lette og bløte tanniner. [DN: 92 poeng]
- Food pairing: Beef, Veal, Game (deer, venison), Poultry. [Vivino : 4,3 stjerner]
- Food Suggestion: Duck, Goose and Game Birds. Average Price (ex-tax) kr. 1.104,00. Aggregated Critic Score: 89/100. [WineSearcher: 89 poeng]
- Delicious now and promising for the future. This has everything the delicious Clos de la Mousse had, but more. More finesse, more depth, and more gulpability. Easy to recommend, but if you’re looking for a deal Mousse was half the price and almost as good. [6/3/2019] Tasting, brief note. Bright red fruit with charming spice notes. Good+ weight and length for a wine this young, at this level. Upside from here. [12/3/2019] Lots of black fruit in the the mid palate. ROunded. Needs time but fleshy and fun. [15/3/2019] Rich, red fruit aromas, with spice. Full and unctuous for Burgundy. Supple. Lots of strength and power, but still readily approachable today. Not value driven, but purity and quality is there. [19/3/2019] Seems promising but way too young. Chocolate notes. [26/12/2019] Drink between: 2023 - 2032 [CellarTracker]
Jean & Gilles Lafouge - Auxey-Duresses 1er Cru 'Les Écusseaux' 2017
Rødvin fra Auxey-Duresses 1er Cru 'Les Écusseaux' i Burgund, Frankrike. Produsert av Domaine Jean & Gilles Lafouge og importert av Garage d’Or. Totalt 120 flasker, 12 på Valken og 12 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 11589701 - kr. 443,90]
- Food pairing: Beef, Veal, Game (deer, venison), Poultry. [Vivino : 4,0 stjerner]
- Food Suggestion: Duck, Goose and Game Birds. Average Price (ex-tax) kr. 396,00. [WineSearcher]
- Spice and mint and a touch of reduction. [10/10/2019] Drink between: 2021 - 2024 [CellarTracker]
Leflaive - Chevalier-Montrachet Grand Cru 2017
Hvitvin fra Chevalier-Montrachet Grand Cru i Burgund, Frankrike. Produsert av Domaine Leflaive og importert av Moestue Grape Selections. Totalt 14 flasker, 2 på Valken og 2 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 11624701 - kr. 5252,50]
- Floral duft med innslag av hvit fersken, voks og tre. Viskøs og bløt frukt med en nydelig voluminøs konsentrert og lang frukt. Kombinert med en rik og feminin lang utgang. [DN: 95 poeng]
- Food pairing: Pasta, Rich fish (salmon, tuna etc), Shellfish, Mild and soft cheese, Cured Meat. [Vivino : 4,6 stjerner]
- Food Suggestion: Chicken and Turkey. Average Price (ex-tax) kr. 8,724,00. Aggregated Critic Score: 93/100. [WineSearcher: 93 poeng]
- Exquisite nose displaying perfectly ripe fresh white fruit, pear, apple, lemon, candied lemon peel, a hint of flint, subtle sweet spices and limestone. Already showing unbelievable finesse and balance, very finely layered pure white fruit, very precise and detailed, bright acidity, strong limestone mineral and a seamless long pure white fruit driven finish. Drinking incredibly well but can improve for two decades or more. For my palate, clearly the best wine. Perhaps Leflaive is at the top once again! [11/6/2019: 98 poeng] Tasted at the domaine. A very impressive vintage for this cuvee. Yellow and green apple with sweet spice and a hint of lemon meringue. So bright, so energetic with a mineral and saline character middle-through-finish that I adore. So much energy. Great now, with impressive 96+ point potential. [1/7/2019: 96 poeng] Drink between: 2029 - 2047 [CellarTracker: 97 poeng]
Coquard Loison-Fleurot - Chambolle-Musigny 2017
Rødvin fra Chambolle-Musigny i Burgund, Frankrike. Produsert av Domaine Coquard-Loison-Fleurot og importert av Moestue Grape Selections. Totalt 60 flasker, 6 på Valken og 0 i nettbutikken. [Vinmonopolet: 11621901 - kr. 686,00]
- Food pairing: Beef, Veal, Game (deer, venison), Poultry. [Vivino : 4,6 stjerner]
- Food Suggestion: Duck, Goose and Game Birds. Average Price (ex-tax) kr. 648,00. Aggregated Critic Score: 90/100. [WineSearcher: 90 poeng]
- Pronounced red fruit. Liked this. [23/7/2018: 88 poeng] I though this was OK but quite introvert and brooding and side by side I much preferred the Vosne village for its more attractive spicy nose and verve. [11/7/2019: 88 poeng] Drink between: ? [CellarTracker: 88 poeng]
KILDER
Vinmonopolet - Disse produktene lanseres
Vinmonopolet - Burgund 2017
Vinmonopolet - Hør vår podcast om Burgund
Dagens Næringsliv - 2017-årgangen er verdt å ligge i kø for (31 januar)
Apéritif - Nyheter Burgund spesialpol februar 2020. (31 januar)
matogvinogmer - Spesiallansering Burgund 2017. (2 februar)
Vinforum - Burgunderslippet 2020 (4 februar)
I glasset - Spesialslipp: Burgund 2017 (4 februar)
Det gode vinliv - Burgundvin fra 2017-årgangen (4 februar)
Aftenposten - Derfor overnatter folk i kø for å kjøpe viner fra Burgund (5 februar)
Botti - Spesiallansering – Burgund 2017
Botti - Smaksnotater – Burgund 2017 – Hvite viner
Botti - Smaksnotater – Burgund 2017 – Røde viner
Botti - Burgund – klassifisering
Botti - Burgund – de viktigste vinområdene
Vinmonopolet - Burgund 2017
Vinmonopolet - Hør vår podcast om Burgund
Dagens Næringsliv - 2017-årgangen er verdt å ligge i kø for (31 januar)
Apéritif - Nyheter Burgund spesialpol februar 2020. (31 januar)
matogvinogmer - Spesiallansering Burgund 2017. (2 februar)
Vinforum - Burgunderslippet 2020 (4 februar)
I glasset - Spesialslipp: Burgund 2017 (4 februar)
Det gode vinliv - Burgundvin fra 2017-årgangen (4 februar)
Aftenposten - Derfor overnatter folk i kø for å kjøpe viner fra Burgund (5 februar)
Botti - Spesiallansering – Burgund 2017
Botti - Smaksnotater – Burgund 2017 – Hvite viner
Botti - Smaksnotater – Burgund 2017 – Røde viner
Botti - Burgund – klassifisering
Botti - Burgund – de viktigste vinområdene
KOMMENDE LANSERINGER
- 13 februar 2020 - Spesialutvalget: + Øl
- 6 mars 2020 - Basisutvalget, partiutvalget, testutvalget, bestillingsutvalget, tilleggsutvalget
- 26 mars 2020 - Spesialutvalget: Brennevin
- 2 April 2020 - Spesialutvalget: Tyskland
- 23 April 2020 - Spesialutvalget: + Øl
- 8 mai 2020 - Basisutvalget, partiutvalget, testutvalget, bestillingsutvalget, tilleggsutvalget
- 28 mai 2020 - Spesialutvalget: Brennevin
- 4 juni 2020 - Spesialutvalget: Champagne, Engelsk musserende
- 11 juni 2020 - Spesialutvalget: + Øl