Fredag 7. november lanserte Vinmonopolet om lag 90 nye produkter. Blant rødvinene finner du flere baserte på drua Syrah. Fra Alsace, Bordeaux og Burgund kommer et lite knippe rødviner og hvitviner fra anerkjende produsenter. Dessertviner og overgjæret øl er også godt representert.
Analyser av vinslipp blir annonsert på Twitter Follow @bedreInnsikt
SLIPPETS BESTE
Kreydenweiss Wiebelsberg GC Riesling 2012
En tiltalende grand cru riesling produsert av Marc Kreydenweiss fra Alsacedistriktet i Frankrike. Saftig og fyldig med lang ettersmak som passer godt sammen med fisk, kylling og svinekjøtt. Denne vinen kan fint drikkes nå eller legges i kjelleren og konsumeres i tidsrommet 2014-2020.
Middels dyp grønngul farge. Kompleks aroma preget av blomst, krydder og plomme, hint av grønne urter. Ung og saftig smak, preg av modne frukter, sitrus og eple, lang ettersmak. Passer til fisk skalldyr og aperitiff. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 4897201 - kr. 262,90]
Middels strågul, grønne toner. Frisk, ren og typeriktig riesling, med delikat aroma i retning sitrus og epleblomst toppet med milde urtetoner. Saftig anslag, friskt syrepreg: sitrus og gule epler, stor konsentrasjon og lengde. Nyt den sammen med retter tilberedt av hvit fisk, kylling, kalv og svin. Passer til: Ost, Fisk, Lyst kjøtt. [Vinofil: 95 poeng]
Krydret duft med fin dybde. Blomster, gul stenfrukt og diskret innslag urter støtter opp. Sjarmerende, og behersket. Fyller munnen med friske, krydrete og lett florale smaker, og et lett oljete munnfølelse. Oppleves balansert og sitter lenge. Avrunder med matvennlig bittertoner. Yummie. I stor grad samme anvedelsesområde som vinen ovenfor. Biodynamisk. [HusetsVin: 90 poeng]
Gulgrønn farge. Fin mineralsk duft med pent naturvinpreg. Smak med fyldig start, god frukt, følger duften, moden frukt, men også rom for videre utvikling, god syre, sitter godt og lenge, naturvinpreget finish med lett bitterhet. Bruksområde er lyst kjøtt. En god vin men du må altså like stilen. Tåler 8. Meget godt kjøp. [Aperitif: 88 poeng]
Moden frukt på duft med hint av lær og mineraler. Moden på smak kombinert med en lett bitter syrestruktur. Fyldig og lang utgang med en lett bitter finish. Drikk nå til 2018. Passer til fet fisk. [DN: 87 poeng]
Frisk og tiltalende grand cru med innslag av epler, sitrus, fersken, blomster og et streif av mineraler pa° duft. Pent fyldig og lett syrlig vin med god konsentrasjon og lengde og stram og sitruspreget finish. [Vinforum: 4 stjerner]
Nice citrus and flower aromas. Fruity, with a fragrant and soft mouth feeling. A bit atypical Alsace in that sense. [27.10.2014 - AUDUN G] [CellarTracker: 88 poeng]
Middels dyp grønngul farge. Kompleks aroma preget av blomst, krydder og plomme, hint av grønne urter. Ung og saftig smak, preg av modne frukter, sitrus og eple, lang ettersmak. Passer til fisk skalldyr og aperitiff. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 4897201 - kr. 262,90]
Middels strågul, grønne toner. Frisk, ren og typeriktig riesling, med delikat aroma i retning sitrus og epleblomst toppet med milde urtetoner. Saftig anslag, friskt syrepreg: sitrus og gule epler, stor konsentrasjon og lengde. Nyt den sammen med retter tilberedt av hvit fisk, kylling, kalv og svin. Passer til: Ost, Fisk, Lyst kjøtt. [Vinofil: 95 poeng]
Krydret duft med fin dybde. Blomster, gul stenfrukt og diskret innslag urter støtter opp. Sjarmerende, og behersket. Fyller munnen med friske, krydrete og lett florale smaker, og et lett oljete munnfølelse. Oppleves balansert og sitter lenge. Avrunder med matvennlig bittertoner. Yummie. I stor grad samme anvedelsesområde som vinen ovenfor. Biodynamisk. [HusetsVin: 90 poeng]
Gulgrønn farge. Fin mineralsk duft med pent naturvinpreg. Smak med fyldig start, god frukt, følger duften, moden frukt, men også rom for videre utvikling, god syre, sitter godt og lenge, naturvinpreget finish med lett bitterhet. Bruksområde er lyst kjøtt. En god vin men du må altså like stilen. Tåler 8. Meget godt kjøp. [Aperitif: 88 poeng]
Moden frukt på duft med hint av lær og mineraler. Moden på smak kombinert med en lett bitter syrestruktur. Fyldig og lang utgang med en lett bitter finish. Drikk nå til 2018. Passer til fet fisk. [DN: 87 poeng]
Frisk og tiltalende grand cru med innslag av epler, sitrus, fersken, blomster og et streif av mineraler pa° duft. Pent fyldig og lett syrlig vin med god konsentrasjon og lengde og stram og sitruspreget finish. [Vinforum: 4 stjerner]
Nice citrus and flower aromas. Fruity, with a fragrant and soft mouth feeling. A bit atypical Alsace in that sense. [27.10.2014 - AUDUN G] [CellarTracker: 88 poeng]
SLIPPETS BESTE BOBLER
Bonville Blanc de Blancs Grand Cru Millesime Brut 2008
En flott champagne med stort potensiale produsert av Franck Bonville fra Champagne distriktet i Frankrike. Passer godt som apertiff eller sammen med gode sjømatretter. Denne vinen har fremdeles en litt syrepreget avslutning og kan med fordel legges i kjelleren og konsumeres i tidsrommet 2016-2020.
Middels dyp strågul farge. Aroma med fint preg av sitrus og eple over mineraler og kjeks. Smak av fint utviklet og kremet, fokusert preg av sitrus, eple, mineraler og kjeks. Passer til apertiff, skalldyr og fisk. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 1728101 - kr. 331,00]
Fra Champagne. Middels dyp strågul med fine bobler. Eple og sitron i duften med innslag av gjærbakst og et hint av kalkmineraler. God fylde med ren og pen frukt, frisk syre og en lang ettersmak. En veldig god champagne til prisen. [Klikk: 90 poeng]
Middels dyp halmgul med grønne toner.Delikat aroma i retning sitrus, eplekjeller med lett mineralsk innslag. Treffer munnen med forfriskende anslag og tiltalende kremet mousse. Duftinntrykket bekreftes og forsterkes ytterligere. Passer til: Aperitiff/avec, Skalldyr, Fisk. [Vinofil: 90 poeng]
Modne epler og toast med hint av autolyse på duft. Frisk syre og lett moden frukt på smak. Kremet mousse i utgangen. Fin lengde. Drikk nå til 2018. Passer til aperitiff og skalldyr. [DN: 87 poeng]
Gulgrønn farge. Fin duft med kjeks, mineraler/jordsmonn, modent eple. Smak med fyldig start, flott frukt, noe sødme, godt skum, fin syre, sitter godt og lenge. Bruksområde er gode sjømatretter. En flott champagne for de neste 10. [Aperitif: 90 poeng]
100 % chardonnay fra Avize. Frisk, ren og tiltalende champagne med innslag av glassepler, sitrus, kalk- mineraler og et streif av autolyse pa° duft. Frisk og eplepreget ogsa° i munnen, med fin syre, god lengde og mineralpreget finish. [Vinforum: 5 stjerner]
This wine has incredible potential. Despite some expert reviews saying the wine is in perfect balance, I would say it's a bit acid driven on the finish. A few years in the cellar and it should be phenomenal. 91++. [13.05.2014 - CHAMPAGNE88] [CellarTracker: 91 poeng]
Middels dyp strågul farge. Aroma med fint preg av sitrus og eple over mineraler og kjeks. Smak av fint utviklet og kremet, fokusert preg av sitrus, eple, mineraler og kjeks. Passer til apertiff, skalldyr og fisk. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 1728101 - kr. 331,00]
Fra Champagne. Middels dyp strågul med fine bobler. Eple og sitron i duften med innslag av gjærbakst og et hint av kalkmineraler. God fylde med ren og pen frukt, frisk syre og en lang ettersmak. En veldig god champagne til prisen. [Klikk: 90 poeng]
Middels dyp halmgul med grønne toner.Delikat aroma i retning sitrus, eplekjeller med lett mineralsk innslag. Treffer munnen med forfriskende anslag og tiltalende kremet mousse. Duftinntrykket bekreftes og forsterkes ytterligere. Passer til: Aperitiff/avec, Skalldyr, Fisk. [Vinofil: 90 poeng]
Modne epler og toast med hint av autolyse på duft. Frisk syre og lett moden frukt på smak. Kremet mousse i utgangen. Fin lengde. Drikk nå til 2018. Passer til aperitiff og skalldyr. [DN: 87 poeng]
Gulgrønn farge. Fin duft med kjeks, mineraler/jordsmonn, modent eple. Smak med fyldig start, flott frukt, noe sødme, godt skum, fin syre, sitter godt og lenge. Bruksområde er gode sjømatretter. En flott champagne for de neste 10. [Aperitif: 90 poeng]
100 % chardonnay fra Avize. Frisk, ren og tiltalende champagne med innslag av glassepler, sitrus, kalk- mineraler og et streif av autolyse pa° duft. Frisk og eplepreget ogsa° i munnen, med fin syre, god lengde og mineralpreget finish. [Vinforum: 5 stjerner]
This wine has incredible potential. Despite some expert reviews saying the wine is in perfect balance, I would say it's a bit acid driven on the finish. A few years in the cellar and it should be phenomenal. 91++. [13.05.2014 - CHAMPAGNE88] [CellarTracker: 91 poeng]
SLIPPETS BESTE KJELLERVIN
Mickaël Bourg Cornas "Les p'tits bouts" 2012
En ungdommelig cornas produsert av Domaine Mickaël Bourg fra Rhone/Cornasdistriktet i Frankrike. Fyldig vin med stor lengde, pene tanniner og fast finish. Fantastisk vin til rypemiddager og annet viltkjøtt med saus. Dette er fremdeles en ung vin som bør ligge i kjelleren inntil 2019-2024.
Mørk blårød farge. Fokusert aroma preget av modne mørke bær, tjære, krydder og litt kjøtt. Ung, fast og konsentrert smak, preg av mørke bær og krydder, lang ettersmak. Passer til småvilt, fugl, storvilt, storfe. Kan drikkes nå, blir bedre ved lagring. [Vinmonopolet: 1830201 - kr. 324,40]
Dyp tett rød farge. Fin ung duft med tydelig mineralpreg, modne og friske bjørnebær. Smak med fyldig start, tydelig jordsmonn, god syre, fruktig og frisk med god fasthet, sitter godt. Bruksområde er vilt, rødt kjøtt med saus. En god cornas som tåler 10+. [Aperitif: 89 poeng]
Dufter av mørke modne bær og krydder. Saftig og moden frukt med lett tørre tanniner. Animalsk og lett avslipt utgang. Drikk nå. Passer til viltkjøtt. [DN: 85 poeng]
Dyp rød, blå rand.Tiltalende aroma i retning bjørnebær, mørke moreller ispedd pepper-sjokolade og lær. Rik, tett, konsentrert bær og mørk plommefrukt, lakristoner. Markant tanninpreg i varig avslutning. Ung vin med bra lengde, og mange år i en god kjeller for kommende rypemiddager. Passer til: Storvilt, Småvilt og fugl. [Vinofil: 88 poeng]
En Cornas av meget god kvalitet. Duft av bjørnebær, pepper, lær og medisinale toner.Fyldig med god syre. Markerte tanniner og rik kompakt frukt med krydret preg og god balance. [Dagbladet: 88 poeng]
Mørk og ungdommelig cornas med sublim frukt og innslag av bjørnebær, einebær, sorte oliven, fioler og et streif av lær på duft. Pent fyldig og strukturert vin med sublim frukt også i munnen, stor lengde, pene tanniner og fast finish. Prøv om 5-8 år. [Vinforum: 5 stjerner]
Mørk blårød farge. Fokusert aroma preget av modne mørke bær, tjære, krydder og litt kjøtt. Ung, fast og konsentrert smak, preg av mørke bær og krydder, lang ettersmak. Passer til småvilt, fugl, storvilt, storfe. Kan drikkes nå, blir bedre ved lagring. [Vinmonopolet: 1830201 - kr. 324,40]
Dyp tett rød farge. Fin ung duft med tydelig mineralpreg, modne og friske bjørnebær. Smak med fyldig start, tydelig jordsmonn, god syre, fruktig og frisk med god fasthet, sitter godt. Bruksområde er vilt, rødt kjøtt med saus. En god cornas som tåler 10+. [Aperitif: 89 poeng]
Dufter av mørke modne bær og krydder. Saftig og moden frukt med lett tørre tanniner. Animalsk og lett avslipt utgang. Drikk nå. Passer til viltkjøtt. [DN: 85 poeng]
Dyp rød, blå rand.Tiltalende aroma i retning bjørnebær, mørke moreller ispedd pepper-sjokolade og lær. Rik, tett, konsentrert bær og mørk plommefrukt, lakristoner. Markant tanninpreg i varig avslutning. Ung vin med bra lengde, og mange år i en god kjeller for kommende rypemiddager. Passer til: Storvilt, Småvilt og fugl. [Vinofil: 88 poeng]
En Cornas av meget god kvalitet. Duft av bjørnebær, pepper, lær og medisinale toner.Fyldig med god syre. Markerte tanniner og rik kompakt frukt med krydret preg og god balance. [Dagbladet: 88 poeng]
Mørk og ungdommelig cornas med sublim frukt og innslag av bjørnebær, einebær, sorte oliven, fioler og et streif av lær på duft. Pent fyldig og strukturert vin med sublim frukt også i munnen, stor lengde, pene tanniner og fast finish. Prøv om 5-8 år. [Vinforum: 5 stjerner]
SLIPPETS BESTE SHIRAZ
Luke Lambert Crudo Yarra Valley Shiraz 2012
En saftig shiraz produsert av Luke Lambert fra Victoria, Yarra Valley distriktet i Australia. Fyldig og lett sødmefull smak av modne mørke bær med lett tørre tanniner. Passer til småvilt, fugl, lyst kjøtt og storfe. Denne vinen smaker godt nå men kan også ligge i kjelleren med et drikkevindu på 2014-2020.
Dyp blårød farge. Fokusert og sval aroma preget av mørke bær og urter, innslag av krydder. Ung og saftig smak, preg av modne mørke bær og urter. Lang, fast ettersmak. Passer til småvilt, fugl, lyst kjøtt og storfe. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 517001 - kr. 221,10]
Noe reservert, men innsmigrende og saftig vin med kjølig innslag av urter. Ren, myk og sval, med et pirrende lite bitt (40% av vinen er presset med hele drukeklaser). Digg kokkevin og generell munnhulekos. Frekk og ren etikett, og navnet på vinen sier egentlig det meste. [HusetsVin: 87 poeng]
Noe lukket på duft med hint av mørke bær og vanilje. Saftig og lett sødmefull bløt frukt på smak med lett tørre tanniner. Drikk nå. Passer til vilt. [DN: 88 poeng]
Overraskende kjølig smaksbilde i denne vinen som er bra, men som ikke har noen spesiell smaksretning. Laget i en tydelig europeisk stil, mørk frisk bærsmak. Krydder og pepper i finish. BA. Drikk: Nå. Temp: 15–17. [Dinmat: 85 poeng]
Dyp tett rød farge. Mineralsk duft med lakris, tjære, modne mørke bær. Smak med fyldig start, flott syre, lekker frukt, fine slanke tanniner, sitter godt og lenge med lakris i finishen. Bruksområde er lam og vilt. En strålende vin for de neste 8. [Aperitif: 90 poeng]
Fra Australia. Dyp rød med hint mot fiolett. Fersk og rå duft av mørke bær med hint av krydder og urter. God fylde med saftig fruktighet, ganske frisk syre, og en lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner. Fruktig, saftig og flott rødvin. [Klikk: 89 poeng]
Frisk og tiltalende australsk shiraz med kjølig frukt og innslag av bjørnebær, lær, medisinale toner og et streif av fat pa° duft. Pent fyldig vin med kjølig frukt ogsa° i munnen, god lengde og fast og tørr finish. [Vinforum: 4 stjerner]
Recently gained 95 points on Winefront. Hmmm I don't get it, perhaps I'll wait 6 months and open another bottle. This one had a curious murky orange colour that had me excited to try it. Unfortunately for me I think this tasted very much like poor homebrew beer. I simply found it hard to drink. [21.12.2013 - DISCODUCKGLUE] [CellarTracker: 86 poeng]
Dyp blårød farge. Fokusert og sval aroma preget av mørke bær og urter, innslag av krydder. Ung og saftig smak, preg av modne mørke bær og urter. Lang, fast ettersmak. Passer til småvilt, fugl, lyst kjøtt og storfe. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 517001 - kr. 221,10]
Noe reservert, men innsmigrende og saftig vin med kjølig innslag av urter. Ren, myk og sval, med et pirrende lite bitt (40% av vinen er presset med hele drukeklaser). Digg kokkevin og generell munnhulekos. Frekk og ren etikett, og navnet på vinen sier egentlig det meste. [HusetsVin: 87 poeng]
Noe lukket på duft med hint av mørke bær og vanilje. Saftig og lett sødmefull bløt frukt på smak med lett tørre tanniner. Drikk nå. Passer til vilt. [DN: 88 poeng]
Overraskende kjølig smaksbilde i denne vinen som er bra, men som ikke har noen spesiell smaksretning. Laget i en tydelig europeisk stil, mørk frisk bærsmak. Krydder og pepper i finish. BA. Drikk: Nå. Temp: 15–17. [Dinmat: 85 poeng]
Dyp tett rød farge. Mineralsk duft med lakris, tjære, modne mørke bær. Smak med fyldig start, flott syre, lekker frukt, fine slanke tanniner, sitter godt og lenge med lakris i finishen. Bruksområde er lam og vilt. En strålende vin for de neste 8. [Aperitif: 90 poeng]
Fra Australia. Dyp rød med hint mot fiolett. Fersk og rå duft av mørke bær med hint av krydder og urter. God fylde med saftig fruktighet, ganske frisk syre, og en lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner. Fruktig, saftig og flott rødvin. [Klikk: 89 poeng]
Frisk og tiltalende australsk shiraz med kjølig frukt og innslag av bjørnebær, lær, medisinale toner og et streif av fat pa° duft. Pent fyldig vin med kjølig frukt ogsa° i munnen, god lengde og fast og tørr finish. [Vinforum: 4 stjerner]
Recently gained 95 points on Winefront. Hmmm I don't get it, perhaps I'll wait 6 months and open another bottle. This one had a curious murky orange colour that had me excited to try it. Unfortunately for me I think this tasted very much like poor homebrew beer. I simply found it hard to drink. [21.12.2013 - DISCODUCKGLUE] [CellarTracker: 86 poeng]
SLIPPETS BESTE KJØP
Selvapiana Chianti Rufina 2011
En flott Rufina produsert av Fattoria Selvapiana fra Chianti Rufina distriktet i Italia. En elegant vin med innslag av kirsebær som passer godt til høstens lam. Dette er ingen kjellervin.
Italiensk rødvin fra Toscana, Chianti Rufina. Dyp rød farge. Aroma preget av kirsebær og svale urter, innslag av fat. Ung og balansert smak, preg av røde bær og urter, fast ettersmak med god lengde. Passer til lyst kjøtt, lam og svinekjøtt. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 3316901 - kr. 166,00]
Dufter av kirsebær, tre og nøtter. Frisk syre kombinert med en sursøt frukt og strukturerte tanniner. Bra lengde. Drikk nå til 2020. Passer til lam. [DN: 88 poeng]
Frisk, ren og tiltalende ru`fina med kjølig frukt og innslag av kirsebær, blomster og et streif av lær pa° duft. Middels fyldig og syrlig vin med god frukt innover i munnen og stram og lett syrlig finish. Elegant stil. [Vinforum: 5 stjerner]
This tastes like sandalwood juice. Its very spicebox heavy with some herbs and a very light body. A nice easy drinking wine. I'm a bit surprised seeing IWC 91 rating with this. [02.11.2014 - RACER117] I'm not assigning a numerical rating at this time. This was included in a church fundraiser wine-tasting and I think it needed more cellaring or decanting and more aeration to show at its best. I think I will hold the second bottle for two or three years to allow it to live up to its potential. [11.10.2014 - WONDERSOFWINE] Short decant. Limpid, well-balanced. Slight earthy note. Remains good value. [10.10.2014 - DOMBERGER] Selvapiana's wines impart a great sense of place, and it was enjoyable to smell and taste many of the same elements featured in the Bucerchiale in this wine...including strong charcuterie notes. A rich, ripe, and rounded Chianti Rufina, more layered than many in this price range, to include many CCs and some CCRs. Great finish. [10.08.2014 - MOTZ] A nice solid example of Chianti with no rough edges and good sangiovese typacity. Could show a bit more depth but very happy to drink this for $18 paid. [05.07.2014 - CHABLIS28] [CellarTracker: 87 poeng]
Italiensk rødvin fra Toscana, Chianti Rufina. Dyp rød farge. Aroma preget av kirsebær og svale urter, innslag av fat. Ung og balansert smak, preg av røde bær og urter, fast ettersmak med god lengde. Passer til lyst kjøtt, lam og svinekjøtt. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 3316901 - kr. 166,00]
Dufter av kirsebær, tre og nøtter. Frisk syre kombinert med en sursøt frukt og strukturerte tanniner. Bra lengde. Drikk nå til 2020. Passer til lam. [DN: 88 poeng]
Frisk, ren og tiltalende ru`fina med kjølig frukt og innslag av kirsebær, blomster og et streif av lær pa° duft. Middels fyldig og syrlig vin med god frukt innover i munnen og stram og lett syrlig finish. Elegant stil. [Vinforum: 5 stjerner]
This tastes like sandalwood juice. Its very spicebox heavy with some herbs and a very light body. A nice easy drinking wine. I'm a bit surprised seeing IWC 91 rating with this. [02.11.2014 - RACER117] I'm not assigning a numerical rating at this time. This was included in a church fundraiser wine-tasting and I think it needed more cellaring or decanting and more aeration to show at its best. I think I will hold the second bottle for two or three years to allow it to live up to its potential. [11.10.2014 - WONDERSOFWINE] Short decant. Limpid, well-balanced. Slight earthy note. Remains good value. [10.10.2014 - DOMBERGER] Selvapiana's wines impart a great sense of place, and it was enjoyable to smell and taste many of the same elements featured in the Bucerchiale in this wine...including strong charcuterie notes. A rich, ripe, and rounded Chianti Rufina, more layered than many in this price range, to include many CCs and some CCRs. Great finish. [10.08.2014 - MOTZ] A nice solid example of Chianti with no rough edges and good sangiovese typacity. Could show a bit more depth but very happy to drink this for $18 paid. [05.07.2014 - CHABLIS28] [CellarTracker: 87 poeng]
SLIPPETS BESTE PIZZAVIN
Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2012
En superb ripasso produsert av Tedeschi fra Valpolicella distriktet i Italia. Fyldig fruktig og frisk smak med kirsebærpreget og fine tanniner. Bruksområde er vilt, rødt kjøtt med saus. Denne vinen smaker godt nå men kan også ligge i kjelleren og drikkes i tidsrommet 2014-2020.
Mørk rød farge. Lukt preget av modne søte og mørke bær, hint av grønne urter, tørket frukt og fat. Bløt smak preget av tørket frukt og mørke bær, varm og lett bitter ettersmak. Passer til lam, småvilt, fugl og storvilt. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 4607001 - kr. 185,00]
Dyp rød farge. Litt jordlig aroma men bra frukt bak. Fyldig fruktig og frisk smak med fine bærtoner, leskende, litt jordlig preg, sitter godt, fine tanniner. Bruksområde er vilt, rødt kjøtt med saus. En god ripasso som tåler 8. [Aperitif: 87 poeng]
Dufter av søte plommer og svisker. Strukturerte tanniner på smak med en moden og sødmefull frukt. Noe alkoholpreget finish. Drikk nå. Passer til grillet kjøtt. [DN: 83 poeng]
Dufter tiltalende av modne mørke bær, ispedd grønne urter og fat. Middels bløthet i anslaget hvor aromaens bærpreg forsterkes. En aning bitter avslutning. Først og fremst en vin til smaksrike italienske kjøttretter, eller kun for seg selv. Passer til: Lam og sau, Storfe, Pizza / Pasta. [Vinofil: 88 poeng]
30 % corvina, 30 % corvinone, 30 % rondinella og 10 % oseleta. Frisk og tiltalende ripassovin med flott frukt og innslag av kirsebær, mørke plommer, tørket frukt og et streif av lær og blomster pa° duft. Fyldig, kraftig og syrlig vin med kirsebærpreget frukt ogsa° i munnen, god konsentrasjon og lengde og stram, tørr og lett bitter finish. Superb ripasso. [Vinforum: 5 stjerner]
I Vinmonopolets vinbladet for november 2014 kan du blant annet lese om drikke til gås og mer tradisjonell julemat. Du kan også lære om ølbrygging, druen Syrah og mineralitet i vin.
Mørk rød farge. Lukt preget av modne søte og mørke bær, hint av grønne urter, tørket frukt og fat. Bløt smak preget av tørket frukt og mørke bær, varm og lett bitter ettersmak. Passer til lam, småvilt, fugl og storvilt. Drikkeklar nå, men kan også lagres. [Vinmonopolet: 4607001 - kr. 185,00]
Dyp rød farge. Litt jordlig aroma men bra frukt bak. Fyldig fruktig og frisk smak med fine bærtoner, leskende, litt jordlig preg, sitter godt, fine tanniner. Bruksområde er vilt, rødt kjøtt med saus. En god ripasso som tåler 8. [Aperitif: 87 poeng]
Dufter av søte plommer og svisker. Strukturerte tanniner på smak med en moden og sødmefull frukt. Noe alkoholpreget finish. Drikk nå. Passer til grillet kjøtt. [DN: 83 poeng]
Dufter tiltalende av modne mørke bær, ispedd grønne urter og fat. Middels bløthet i anslaget hvor aromaens bærpreg forsterkes. En aning bitter avslutning. Først og fremst en vin til smaksrike italienske kjøttretter, eller kun for seg selv. Passer til: Lam og sau, Storfe, Pizza / Pasta. [Vinofil: 88 poeng]
30 % corvina, 30 % corvinone, 30 % rondinella og 10 % oseleta. Frisk og tiltalende ripassovin med flott frukt og innslag av kirsebær, mørke plommer, tørket frukt og et streif av lær og blomster pa° duft. Fyldig, kraftig og syrlig vin med kirsebærpreget frukt ogsa° i munnen, god konsentrasjon og lengde og stram, tørr og lett bitter finish. Superb ripasso. [Vinforum: 5 stjerner]
I Vinmonopolets vinbladet for november 2014 kan du blant annet lese om drikke til gås og mer tradisjonell julemat. Du kan også lære om ølbrygging, druen Syrah og mineralitet i vin.
Kilder
I denne analysen har vi benyttet anmeldelser fra de følgende testene av vin:
I tillegg har vi lastet ned informasjon om vinene fra Vinmonopolet:
- Aperitif - Nyhetene på polet november 2014 - hvitvin og musserende
- Aperitif - Nyhetene på polet november 2014 - rødvin
- Aperitif - Nyhetene på polet november 2014 - øvrige varer
- Aperitif - Nyhetene på polet november 2014 - alkoholfritt
- Dagbladet - Stort polslipp - Disse vinene må du prøve
- Klikk - Polslipp November 2014 - Nye viner på polet
- DN - Novembernyhetene - Geniale Conterno
- DN - Novembernyhetene - Smått og godt
- DN - Novembernyhetene - Amerikansk på topp
- DN - Novembernyhetene - Østerrikes røde stjerne
- DN - Novembernyhetene - Råsterkt fra Grivot
- DN - Novembernyhetene - Liten, men stor
- DN - Novembernyhetene - Nebbiolonytt
- DN - Novembernyhetene - Sprudlende nyheter
- DN - Novembernyhetene - Toskanske fulltreffere
- DN - Novembernyhetene - Arven etter Hubert de Montille
- Dinmat - Syrah-satsing på Polet i november-nyhetene
- Husets vin - Hurra for syrah!
- Vinofil - Nyhetsslippet September 2014 - Vinmonopolet
I tillegg har vi lastet ned informasjon om vinene fra Vinmonopolet: