BEDREINNSIKT
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Teknologi >
      • Power Apps >
        • Navnestandard
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Skjema for smaksnotater
    • Aromahjul for sider
    • Unoter i sideren
    • Eikjohistorien
    • Beskjæring
    • Eksamensspørsmål
    • Plantevern
    • Integrert plantevern
    • Skadegjørere
    • Epledyrking >
      • Innhøsting av epler
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2023
      • Eikjo Sider 2021
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Siderproduksjon >
        • Pressing av epler
        • Fruktig sider
        • Tilsetting av sukker
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Klargjøring av ståltanker
        • Overvåking og kontroll av gjæringen
        • Filtrering av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Burgund 2023
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Hva er juleøl?
    • Juleølkalender 2022
    • Juleølkalender 2021
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Musikk
    • Logic over Zoom
    • SSL 2+ lydkort
    • Komplete Kontrol
    • EZ Drummer 2
    • MIDI Filer
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg

Design Workshop
​– et springbrett for tettere samarbeid

​Som BI eksperter ønsker vi å skape verdi for våre kunder så raskt som mulig. Kundene skal alltid være fornøyd med løsningen, som leveres innen avtalt tid og pris. Skal vi lykkes med dette er et godt og tett samarbeid med kunden viktig. Med en Design Workshop tidlig i prosjektet ønsker vi å legge til rette for engasjement hos kunden. Deltagerne skal oppleve dette som både lærerikt og nyttig, og bli inspirert til å bidra videre i prosjektet.

Under workshop’en vil konsulenten ha en tilbaketrukket rolle som fasilitator. Det er deltagerne fra kunden selv som skal identifisere de største utfordringene og komme med forslag til hvordan disse bør møtes. Utfordringer prioriteres og skisser av dashboard tegnes. Sammen danner disse et konkret målbilde for prosjektet – en spesifikasjon som sikrer at konsulenten har fokus på de viktigste utfordringene. Altså det som skaper mest verdi for kunden. I løpet av kvelden vil vi gjennomføre en del av aktivitetene i en Design Workshop, og se på et praktisk eksempel hvor «tidsklemma» er tema :-)

​OM FOREDRAGSHOLDER

Pål Hellesnes er en applikasjonsarkitekt i FirstPoint som også er interessert i forretningsanalyse, brukergrensesnitt og andre faktorer som gjør et systemet brukbart. Han driver også sin egen blog på https://www.bedreinnsikt.net
Picture
Power Point presentasjon
File Size: 5420 kb
File Type: pptx
Download File

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

DESIGN FORSLAG

En Design Workshop kulminere med at deltagerne jobber i grupper på 2 personer som sammen kommer frem til sitt forslag til dashboard. Til slutt presenterer hver gruppe sitt design forslag til resten av forsamlingen. Slike presentasjoner dokumenter vi gjerne med et videoopptak slik at konsulenten kan se gjennom disse når han senere skal lage sine designforslag basert på beste praksis innen dashboard design.

Last ned videofilene for å se presentasjonen av de respektive dashboard design forslagene. Disse vil vi jobbe videre med i neste Meetup i denne serien hvor vi vil se på beste praksis for dashboard design som du som konsulent kan bruke i ditt neste prosjekt.

design_workshop_dashboard_a.m4v
File Size: 52883 kb
File Type: m4v
Download File

design_workshop_dashboard_b.m4v
File Size: 33601 kb
File Type: m4v
Download File

design_workshop_dashboard_c.m4v
File Size: 91259 kb
File Type: m4v
Download File

design_workshop_dashboard_d.m4v
File Size: 33830 kb
File Type: m4v
Download File

design_workshop_dashboard_e.m4v
File Size: 26141 kb
File Type: m4v
Download File

KUNDENS DESIGNFORSLAG A

​Vi har strukturere det som man øverst har knapper som viser hvordan ståa er. På disse står det «dag», «uke» og «måned» som vil filtrere hele bilde etter som man trykker. Så er det en indikasjon på hver knapp med grønt og rødt alt etter som det er veldig tidspress. Det kan være tid til overs i dag (grønt) men for uken og måneden så ser det veldig mørkt ut (rødt). Så vil hele bilde filtreres etter det. 

Ser vi på de aktivitetene som er satt i dette søylediagrammet kan man se hvordan tiden er fordelt, og så har vi satt en treshhold som man helst skulle ha brukt for lekser. Her går den går over fordi vi bruker mer tid på den aktiviteten, og da blir den søylen rød, mens disse andre har vi brukt mindre tid som blir grønn.

Vi har en matrise her med alle de oppgavene som må gjøres hjemme, og satt en dato, en frist, og en liten markør ved siden av for å se om oppgaven har blitt gjort eller ikke. Så denne oppgaven her som ikke har fått noe grønt eller rødt merke er noe som skal gjøres hvor fristen ikke har gått ut ennå.

Oppe til høyre har vi bare en slags trend som prøver å si noe om de grepene vi gjør hjemme for å få strukturert tiden, om de gir oss mer tid eller ikke.

Til slutt så har vi en slags kalender, en heatmap var det vel, som man skal kunne trykke på. Det skal være markert her alt etter som, grønt med at man har fritid denne dagen, eller hvor mye aktivitet det ligger i den dagen. Så disse som er veldig markert vil jo være røde, så kan man trykke på den og så vil det komme opp en tabell her som sier noe om alle planene som ligger for den dagen da.
Picture

KUNDENS DESIGNFORSLAG​ B

Picture

KUNDENS DESIGNFORSLAG​ C

Picture
Picture

KUNDENS DESIGNFORSLAG​ D

Picture

KUNDENS DESIGNFORSLAG​ E

Picture
bedreInnsikt Copyright © 2023
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Teknologi >
      • Power Apps >
        • Navnestandard
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Skjema for smaksnotater
    • Aromahjul for sider
    • Unoter i sideren
    • Eikjohistorien
    • Beskjæring
    • Eksamensspørsmål
    • Plantevern
    • Integrert plantevern
    • Skadegjørere
    • Epledyrking >
      • Innhøsting av epler
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2023
      • Eikjo Sider 2021
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Siderproduksjon >
        • Pressing av epler
        • Fruktig sider
        • Tilsetting av sukker
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Klargjøring av ståltanker
        • Overvåking og kontroll av gjæringen
        • Filtrering av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Burgund 2023
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Hva er juleøl?
    • Juleølkalender 2022
    • Juleølkalender 2021
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Musikk
    • Logic over Zoom
    • SSL 2+ lydkort
    • Komplete Kontrol
    • EZ Drummer 2
    • MIDI Filer
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg