BEDREINNSIKT
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Teknologi >
      • Power Apps >
        • Navnestandard
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Skjema for smaksnotater
    • Aromahjul for sider
    • Unoter i sideren
    • Eikjohistorien
    • Beskjæring
    • Eksamensspørsmål
    • Plantevern
    • Integrert plantevern
    • Skadegjørere
    • Epledyrking >
      • Innhøsting av epler
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2023
      • Eikjo Sider 2021
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Siderproduksjon >
        • Pressing av epler
        • Fruktig sider
        • Tilsetting av sukker
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Klargjøring av ståltanker
        • Overvåking og kontroll av gjæringen
        • Filtrering av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Burgund 2023
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Hva er juleøl?
    • Juleølkalender 2022
    • Juleølkalender 2021
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Musikk
    • Logic over Zoom
    • SSL 2+ lydkort
    • Komplete Kontrol
    • EZ Drummer 2
    • MIDI Filer
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg

Måling av gjæringsprosessen

Kontinuerlig monitorering av gjæringsprosessen er viktig for å få optimale forhold under produksjon av sideren. Vi ønsker en langsom gjæringsprosess som gir en naturlig smak av eple på sideren. Gjæren gjør her mesteparten av jobben men vi må hjelpe til med å gi den en temperatur hvor den fungerer optimalt. Generelt sett vil gjæringen intensifiseres ved høye temperaturer og dempes ved lave temperaturer. Den optimale temperaturen er først og fremst bestemt av typen gjær, men også litt av eplesortene vi bestemmer oss for å bruke.

Prosessen for oppsett av monitorering av gjæringsprosessen inneholder disse hovedstegene:
  • Konfigurer Tilt sensorene
    • Rengjør og legg Tilt sensor oppi gjæringskaret
    • Installer Tilt app'en på mobiltelefonen
    • Konfigurer sensorene fra Tilt app'en
  • Sett opp Beer Monitor nettsiden
    • Opprett en konto på Beer Monitor nettsiden
    • Konfigurer sensorene fra Beer Monitor nettsiden

​TILT HYDROMETER & TERMOMETER

Tilt er eit trådløst (bluetooth) hydrometer og termometer, som lar deg overvåke SG og temperatur i gjæringsforløpet - uten at du åpnar lokket!
​
  • Presisjon på SG er +/- 0.002
  • Måleområde SG: 0.990 til 1.120.
  • Kan også brukes til mjød og vørter sterkere enn 1.120, men då vil den først vise korrekte avlesningar så snart vørteren når 1.120 i gravity.
  • Presisjon på termometeret er +/- 0,5ºC.
  • benytter CR123A batteri. Varer i 3 ca. måneder, avhengig av bruk.
  • Kompatibel med iPhone/Ipad og Android smarttelefon/nettbrett. Appen lastes ned på Apple App Store og Google Play.
  • Leveres ferdig kalibrert og inkludert batteri. 

Tilt hydrometer oppbevarast ståande når den ikkje er i bruk, ellers vil den tappe strøm fra batteriet.

Last ned appen, desinfiser Tilt, slipp den i gjæringstanken, og alt er klart for å følge med på appen, eller på PC med for eksempel Tilt Pi.

OBS! For å bruke fleire Tilt samtidig ved ulike batcher, må du ha forskjellig farge til kvar batch. Appen fungerar ikkje med fleire Tilt av samme farge samtidig.
Picture

​MONITOR.BEER

Utvidet online funksjonalitet med norskutviklede Monitor.beer.

Ha full kontroll på brygget i sanntid fra hvor som helst i verden. Monitor.beer gir utvidet informasjon fra TILT direkte online:
  • Fortløpende alkohol %
  • Fortløpende gjær attenuering %
  • Fortløpende fermentering %
  • Fortløpende temperatur
  • Fortløpende SG
  • Hvor lenge SG er stabil i dager
  • Minimum temperatur gjennom gjæringen
  • Gjennomsnitt temperatur gjennom gjæringen
  • Maksimum temperatur gjennom gjæringen
  • Antall dager gjæring
  • Antall dager gjæring
  • Alarm på SMS

Registrer deg nå og prøv gratis
Picture

RENGJØR OG LEGG TILT SENSOR OPPI GJÆRINGSKARET

Desinfiser ved å spraye Star San på sensoren og la den virke i 3 minutter før du skyller sensoren med kaldt vann direkte fra springen. Hus å bruke gummihansker og briller for beskyttelse mot den etsende vesken!

Det skal ikke være nødvendig å bytte batteri på sensoren. Bare legg den oppi gjæringskaret. Det vil blinke et grønt lys på sensoren dersom den fungerer som den skal.
Prosedyre​:
  • Desinfiser med Star San
  • Skyll med kaldt vann
  • Legg oppi gjæringskar
bedreInnsikt Copyright © 2023
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Teknologi >
      • Power Apps >
        • Navnestandard
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Skjema for smaksnotater
    • Aromahjul for sider
    • Unoter i sideren
    • Eikjohistorien
    • Beskjæring
    • Eksamensspørsmål
    • Plantevern
    • Integrert plantevern
    • Skadegjørere
    • Epledyrking >
      • Innhøsting av epler
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2023
      • Eikjo Sider 2021
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Siderproduksjon >
        • Pressing av epler
        • Fruktig sider
        • Tilsetting av sukker
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Klargjøring av ståltanker
        • Overvåking og kontroll av gjæringen
        • Filtrering av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Burgund 2023
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Hva er juleøl?
    • Juleølkalender 2022
    • Juleølkalender 2021
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Musikk
    • Logic over Zoom
    • SSL 2+ lydkort
    • Komplete Kontrol
    • EZ Drummer 2
    • MIDI Filer
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg