BEDREINNSIKT
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Teknologi >
      • Power Apps >
        • Navnestandard
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Skjema for smaksnotater
    • Aromahjul for sider
    • Unoter i sideren
    • Eikjohistorien
    • Beskjæring
    • Eksamensspørsmål
    • Plantevern
    • Integrert plantevern
    • Skadegjørere
    • Epledyrking >
      • Innhøsting av epler
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2023
      • Eikjo Sider 2021
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Siderproduksjon >
        • Pressing av epler
        • Fruktig sider
        • Tilsetting av sukker
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Klargjøring av ståltanker
        • Overvåking og kontroll av gjæringen
        • Filtrering av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Burgund 2023
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Hva er juleøl?
    • Juleølkalender 2023
    • Juleølkalender 2022
    • Juleølkalender 2021
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Musikk
    • Logic over Zoom
    • SSL 2+ lydkort
    • Komplete Kontrol
    • EZ Drummer 2
    • MIDI Filer
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg

Pressing av epler

SPEIDEL ELEKTRISK FRUKTKVERN​

Picture

​Før bruk

Prosedyre:
  1. Rengjør grundig med vann
  2. Ikke spyl vann i motoren

​Under bruk

Prosedyre:
  1. La motoren komme opp i full hastighet
  2. Mat eplene jevnt ned i trakten
  3. Ikke mat raskere enn kvernen kan prosessere
Sjekkliste:
  • Strømuttak er 230V/50Hz
  • Sikringskursen er minst 16A
  • Strømkabelen er en isolert og kraftig gummikabel

Etter bruk

Prosedyre:
  1. Slå av kvernen
  2. Trekk ut strømkabelen
  3. Rengjør grundig med vann
  4. Ikke spyl vann i motoren
  5. Ikke bruk kraftig vannstråle på skjærebladet 
  6. Bruk fiberklut og myk oppvaskbørste
  7. Ikke bruk stålbørste
  8. Ikke bruk vaskemiddel

SPEIDEL HYDRAULISK PRESSE​

Picture

Montering​

Etter at du har tatt enheten ut av esken, monter bena på understell med de medfølgende skruene. 

Før bruk

Prosedyre:
  1. Rengjør pressen grundig med vann
  2. Rengjør presseduken grundig med vann
Sjekkliste:
  • Pressen står på et flat og stabilt underlag
  • Underlaget tåler en vekt på 150 kg.
  • Gode muligheten for drenering av vann
  • Vannforsyningen ikke er for langt unna

Under bruk

Prosedyre:
  1. Plasser pressekurv i rustfritt stål på bunnrammen
  2. Sett presseposen i pressekurven, nederst i pressekurven bretter du ut presseposen
  3. Brett toppen av presseposen til utsiden, slik at det blir lettere å fylle fruktkjøttet
  4. Plasser en beholder under vannavløpet
  5. Pressen kan nå fylles med fruktkjøttet
  6. Ikke fylle presseposen helt da pressingen er mye lettere å fullføre med mindre fruktkjøtt
  7. Brett presseposen ned over fruktkjøttet, og legg lokket på toppen
  8. Plasser skiven over spindelen og monter festemutter
  9. Sprutbeskyttelsen må trekkes over pressekurven
  10. Koble pressen til hovedstrømforsyningen
  11. Koble vannslangen til vanninntaket
  12. Skru til slutt på vannkranen
Sjekkliste:
  • Det innkommende vannet (maks. 3 bar) påfører trykk på eplemassen.
  • Trykk på toppen av utluftningsventil inntil all luft er fjernet fra membranen.
  • Saften renner gjennom pressekurven inn i saftkanalen (saftrennen) og ut saftavløpet.
  • Når vanntrykket har nådd 3 bar, åpnes trykkavlastningsventilen automatisk og vannet tømmes under.
  • Vanntrykket kan leses av på trykkmåler og reguleres ved hjelp av vannkranen. For å gjøre dette lukkes kranen når det normale trykket overskrides. Når trykket har falt, kan kranen åpnes litt igjen. Trykkmåleren er en enkel måte å overvåke arbeidsforholdene til pressen. 
  • En reguleringsventil (trykkreduksjonsventil) er fordelaktig og er sannsynligvis allerede installert i ledningen og forhåndsinnstilt til 3 bar. 
  • Nå kan vannkranen stenges igjen. 
  • Vent til saften er helt drenert. Åpne vannavløpet for å tømme gummimembran. 
  • Trykk på utluftningsventil igjen for å fylle membranen med luft. 
  • Tappevannet kan samles i en beholder og resirkuleres senere for rengjøring av frukten eller vanning av hagen. 
  • Når vannet har sluttet å tømme, trykkes trykket på pressen, og festemutter kan løsnes. 
  • Fjern festemutteren og lokket. 
  • Etter at all juice er trukket ut, må sprutbeskyttelse fjernes, posen trekkes ut og epleavfallet fjernes.

Tips​

  • Hvis saften i startfasen får litt tid å renner ut så vil juiceutbytte bli høyere. Dette vil føre til at strømningsbanene inne i den kvernede eplemassen forblir åpne. Det kan enkelt reguleres ved å åpne og lukke vannkranen. For et stabilt høyt juiceutbytte, bygg sakte opp trykket i pressen.
  • Bruk en passende kvern for å male frukten din til en mos som egner seg til å presse, ikke for fin og ikke for grov. Et mos som er malt for fint kan føre til problemer under pressing og gjøre saften vanskelig å tømme. For grov maling forhindrer et optimalt juiceutbytte.

Etter bruk

  1. Vennligst rengjør pressen så snart som mulig etter hver bruk for å forhindre at søte juicer eller fruktrester tørker inne i pressen. 
  2. Bruk kun vann og en børste/svamp eller klut for å rengjøre pressen. Bruk aldri stålbørste eller annet slipende rengjøringsutstyr. 
  3. Presspose kan også rengjøres grundig med vann. Presspose kan også vaskes i vaskemaskinen med vaskemiddel og lav vanntemperatur (maks. 30 ° C).
  4. For å sikre gummimembran lang levetid, bør pressen om mulig oppbevares i et mørkt rom som er skjermet for vær og vind, og beskyttet mot sollys. Kontinuerlig eksponering for sollys (UV/ozon) får syntetiske gummiprodukter til å eldes raskere og bli sprø.
bedreInnsikt Copyright © 2023
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Teknologi >
      • Power Apps >
        • Navnestandard
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Skjema for smaksnotater
    • Aromahjul for sider
    • Unoter i sideren
    • Eikjohistorien
    • Beskjæring
    • Eksamensspørsmål
    • Plantevern
    • Integrert plantevern
    • Skadegjørere
    • Epledyrking >
      • Innhøsting av epler
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2023
      • Eikjo Sider 2021
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Siderproduksjon >
        • Pressing av epler
        • Fruktig sider
        • Tilsetting av sukker
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Klargjøring av ståltanker
        • Overvåking og kontroll av gjæringen
        • Filtrering av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Burgund 2023
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Hva er juleøl?
    • Juleølkalender 2023
    • Juleølkalender 2022
    • Juleølkalender 2021
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Musikk
    • Logic over Zoom
    • SSL 2+ lydkort
    • Komplete Kontrol
    • EZ Drummer 2
    • MIDI Filer
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg