SPEIDEL ELEKTRISK FRUKTKVERN
Før bruk
Prosedyre:
- Rengjør grundig med vann
- Ikke spyl vann i motoren
Under bruk
Prosedyre:
|
Sjekkliste:
|
Etter bruk
Prosedyre:
- Slå av kvernen
- Trekk ut strømkabelen
- Rengjør grundig med vann
- Ikke spyl vann i motoren
- Ikke bruk kraftig vannstråle på skjærebladet
- Bruk fiberklut og myk oppvaskbørste
- Ikke bruk stålbørste
- Ikke bruk vaskemiddel
SPEIDEL HYDRAULISK PRESSE
Montering
Etter at du har tatt enheten ut av esken, monter bena på understell med de medfølgende skruene.
Før bruk
Prosedyre:
|
Sjekkliste:
|
Under bruk
Prosedyre:
- Plasser pressekurv i rustfritt stål på bunnrammen
- Sett presseposen i pressekurven, nederst i pressekurven bretter du ut presseposen
- Brett toppen av presseposen til utsiden, slik at det blir lettere å fylle fruktkjøttet
- Plasser en beholder under vannavløpet
- Pressen kan nå fylles med fruktkjøttet
- Ikke fylle presseposen helt da pressingen er mye lettere å fullføre med mindre fruktkjøtt
- Brett presseposen ned over fruktkjøttet, og legg lokket på toppen
- Plasser skiven over spindelen og monter festemutter
- Sprutbeskyttelsen må trekkes over pressekurven
- Koble pressen til hovedstrømforsyningen
- Koble vannslangen til vanninntaket
- Skru til slutt på vannkranen
Sjekkliste:
- Det innkommende vannet (maks. 3 bar) påfører trykk på eplemassen.
- Trykk på toppen av utluftningsventil inntil all luft er fjernet fra membranen.
- Saften renner gjennom pressekurven inn i saftkanalen (saftrennen) og ut saftavløpet.
- Når vanntrykket har nådd 3 bar, åpnes trykkavlastningsventilen automatisk og vannet tømmes under.
- Vanntrykket kan leses av på trykkmåler og reguleres ved hjelp av vannkranen. For å gjøre dette lukkes kranen når det normale trykket overskrides. Når trykket har falt, kan kranen åpnes litt igjen. Trykkmåleren er en enkel måte å overvåke arbeidsforholdene til pressen.
- En reguleringsventil (trykkreduksjonsventil) er fordelaktig og er sannsynligvis allerede installert i ledningen og forhåndsinnstilt til 3 bar.
- Nå kan vannkranen stenges igjen.
- Vent til saften er helt drenert. Åpne vannavløpet for å tømme gummimembran.
- Trykk på utluftningsventil igjen for å fylle membranen med luft.
- Tappevannet kan samles i en beholder og resirkuleres senere for rengjøring av frukten eller vanning av hagen.
- Når vannet har sluttet å tømme, trykkes trykket på pressen, og festemutter kan løsnes.
- Fjern festemutteren og lokket.
- Etter at all juice er trukket ut, må sprutbeskyttelse fjernes, posen trekkes ut og epleavfallet fjernes.
Tips
- Hvis saften i startfasen får litt tid å renner ut så vil juiceutbytte bli høyere. Dette vil føre til at strømningsbanene inne i den kvernede eplemassen forblir åpne. Det kan enkelt reguleres ved å åpne og lukke vannkranen. For et stabilt høyt juiceutbytte, bygg sakte opp trykket i pressen.
- Bruk en passende kvern for å male frukten din til en mos som egner seg til å presse, ikke for fin og ikke for grov. Et mos som er malt for fint kan føre til problemer under pressing og gjøre saften vanskelig å tømme. For grov maling forhindrer et optimalt juiceutbytte.
Etter bruk
- Vennligst rengjør pressen så snart som mulig etter hver bruk for å forhindre at søte juicer eller fruktrester tørker inne i pressen.
- Bruk kun vann og en børste/svamp eller klut for å rengjøre pressen. Bruk aldri stålbørste eller annet slipende rengjøringsutstyr.
- Presspose kan også rengjøres grundig med vann. Presspose kan også vaskes i vaskemaskinen med vaskemiddel og lav vanntemperatur (maks. 30 ° C).
- For å sikre gummimembran lang levetid, bør pressen om mulig oppbevares i et mørkt rom som er skjermet for vær og vind, og beskyttet mot sollys. Kontinuerlig eksponering for sollys (UV/ozon) får syntetiske gummiprodukter til å eldes raskere og bli sprø.