bedreInnsikt
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Epledyrking
      • Siderproduksjon >
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Innhøsting av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg

Gin and Tonic

​Gin and Tonic

Gin & Tonic er kanskje en av de mest populære drinkene i verden. Få drinker er enklere å lage, og få drinker er lettere å gjøre feil. Vil du vite hvordan det gjøres skikkelig, les her.

​Gin & Tonic kan være en forfriskende drink med balanse mellom sødme og aroma fra gin og bitterhet og friskhet fra tonic-vann. Den kan også være en slapp, død og lunken drink med for mye gin og noen symbolske isbiter som er i ferd med å drukne i sitt eget smeltevann. Skal du lage deg en G&T, gjør det riktig!

Tax-Free - Gin & Tonic
Moderene spansk variant:
  • Stort, rundt vinglass
  • Fyll glasset til det bredeste punktet med isbiter
  • Dekk cirka halvparten av isbitene med gin
  • Topp opp med tonic til de øverste isbitene så vidt begynner å flyte
  • Rør forsiktig om
  • Server med sugerør​
Pål's Gin & Tonic i et stort rundt vinglass:
  • ​Fyll glasset til det bredeste punktet med isbiter
  • Hell 3 cl Hendrick’s Gin i glasset
  • Hell 12,5 cl Fever-Tree Elderflower Tonic Water i glasset
  • Ha i en liten båt med lime
  • Server med sugerør​ som du rører forsiktig om med
  • Pynt med 3 blader sitronmelisse
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin & Tonic blitt kald

​Fever-Tree Elderflower Tonic Water

Picture
​Fever-Tree Elderflower Tonic er, kanskje ikke helt uventet, en litt søt tonic med blomsterpreg. Ettersmaken heller mot tørr, med et tydelig innslag av kinin. Den passer godt til en gin med mye smak, eller en gin hvor du ønsker å hente frem et blomsterpreg som finnes fra før.
meny - alt om gin - Fever-Tree

Hendrick’s Gin

Picture
Hendrick’s Gin er en av pionerene bak den nye gin-bølgen. Hendrick’s er mild, og lett å like. Prøv den gjerne med friske roseblader. Dufter av koriander, tørkede urter og skog. Smaken er velbalansert og bløt og med en lang tørr finish. Rund, nesten oljet, utgang.

Det pussige med Hendrick’s er den faktisk ikke ble lansert før i 1999. På grunn av den klassiske retro apotekflasken og selve måten de fremstiller seg på i reklame og på messer er det lett å tro at de har århundrer med historie bak seg. De skiller seg ut, både i smak, stil, innhold og presentasjon – og de har også noe å være stolt av. Hendrick’s er en virkelig god gin.

​vinmonopolet - alt om gin - William Grant & Sons

​Bombay Sapphire London Dry

Picture
​Bombay Sapphire London Dry Gin er en av de mest kjente gin på markedet. Flasken er lett gjenkjennelig – og ginen en veldig mange husker og har smakt. Den inneholder blant annet sitrus, koriander og lakris og har en tydelig einer og sitrusduft.

​vinmonopolet - alt om gin

OOLA Gin og Fever-Tree Elderflower Tonic

Picture
​Gin Tonic med OOLA Gin og Fever-Tree Elderflower Tonic Water passer veldig godt sammen. Her med litt sitronmelisse for å balansere.

Ingredienser
  • 4 cl OOLA Gin
  • 8 cl Fever-Tree Elderflower Tonic Water
  • Sitronmelisse

Dette trenger du
  • Målebeger
  • Copa glass
  • Potetskreller
  • OOLA Gin
  • Fever-Tree Elderflower Tonic Water
  • Sitronmelisse
  • Isbiter
  • Pynt med
  • Sitronmelisse

Slik går du frem
  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken. Ha i urten.
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr

Hendrick’s Gin og Elderflower Tonic​

Picture
Hendrick’s Gin-Tonic med Elderflower Tonic spiller naturlig på ingrediensene i denne deilige ginnen. Pynt gjerne med rosenblader.

Vi er så vant til at Hendrick’s alltid må ha agurk. Den må ikke det! Du kan blande med mye annet også. Den største overraskelsen kommer oftest når man plukker opp en smak fra en gin – og akkurat i Hendricks er det agurk og rosenblader som gir en størst aha opplevelse slik. Du kan dog godt lage en GT og bruke koriander eller sitronskall som garnityr med Hendrick’s Gin, og du vil i alle fall få en god GT.

Ingredienser
  • 4 cl Hendrick’s Gin
  • 8 cl Fever-Tree Elderflower Tonic Water
  • Rosenblader tørket eller friske

Dette trenger du
  • Målebeger
  • Hendrick's Gin
  • Fever-Tree Elderflower Tonic Water
  • Copa glass
  • Rosenblader
  • Isbiter

Slik går du frem
  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Legg noen rosenblad på toppen
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr
​

Hendrick’s Gin Fever-Tree Elderflower Tonic Water

Hendrick's Gin: The iconic medicine bottle shape of the Hendrick's Gin lets you know that you're in for a quality Gin experience and with Hendrick's you get an unexpected infusion of cucumber & rose petals that results in a most iconic Gin.
Elderflower Tonic Water: Soft, subtle flavours of freshly handpicked elderflower give a perfect balance to the tonic's natural quinine.
Our perfect serve
SPIRIT: Hendrick's Gin
MIXER: Elderflower Tonic Water
GARNISH: A cucumber ribbon
Think English summer garden - big on floral freshness with plenty of greenery and kiwi sweetness.
Pairingguide Fever-Tree
The Hendricks gin and tonic twist uses the amazing Fever Tree Elderflower tonic, which combines delicate elderflower with the more astringent quinine for an amazingly balanced and refreshing flavour. This makes it an excellent mixer for Hendricks, because it perfectly complements the rose petals. We also add some fresh basil, because it works well with the cucumber notes. Along with slivers of fresh cucumber and rose petal to bring out those unique Hendrick’s botanicals. The drink is served in a gin balloon for optimal enjoyment of the gin and tonic bouquet, and all the garnishes. Light and fresh but with a great, lingering finish from the cucumber it is really quite moreish. Even better it is available 2-for-1 all evening as part of our Gin Collection!
  • 50ml Hendrick’s
  • 70ml Fever Tree Elderflower Tonic
  • 3 slivers fresh cucumber
  • 5 basil leaves
  • 5 died rose buds
Mix everything gently over cubed ice in a gin balloon glass.
Sub 13
Picture
bedreInnsikt Copyright © 2020
  • Velkommen
  • Analyse
    • Prosess >
      • Design Workshop
    • Metode >
      • Automatisert utrulling >
        • Skript for utrulling
        • Skript for kloning
      • Oversettelse
      • Sertifisering 70-778
      • Sertifisering 70-779
      • Sertifisering DP-200
      • Sertifisering DA-100
    • Meetups >
      • Designforslag
      • Datafangst hos Evry
      • Design Workshop
      • Big Data and AI
      • UX in BI
    • Datasett >
      • Vinmonopolet
      • Språkkoder
    • Løsninger
    • Oppslagsverk >
      • Konvertering av datatyper
      • Navn på formler i Excel
      • Engelske begrep oversatt
  • Sider
    • Siderkurs
    • Siderslipp >
      • Juli 2020
      • Juni 2020
      • Mars 2020
      • November 2019
      • September 2019
      • Juli 2019
      • Mai 2019
    • Smaksnotater
    • Eikjo Sider >
      • Eikjo Sider 2020
      • Eikjo Sider 2019
      • Eikjo Sider 2018
      • Eikjo Sider 2017
      • Soga om Eikjo >
        • Segn og fakta fra Luster
      • Epledyrking
      • Siderproduksjon >
        • Steinarbeid
        • Sagbruk
        • Dyrking av epler
        • Innhøsting av epler
        • Pressing av epler
        • Setting av sider
        • Gjæringsprosessen
        • Taping på flasker
      • Sideroppskrifter
    • Norsk Sider
  • Vin
    • Vinkurs >
      • Mat og vin
      • Vinstil og kvalitet
      • Musserende vin
      • Burgund
      • Bordeaux
      • Rhone
    • Vinslipp >
      • Champagne 2020
      • Burgund 2020
      • Champagne 2019
      • Burgund 2019
      • Burgund 2018
      • Januar 2018
      • Bordeaux 2017
      • Rhône 2017
      • Italia 2017
      • September 2017
      • Mai 2017
      • Tyskland 2017
      • Burgund 2017
      • November 2015
      • November 2014
      • September 2014
      • Juli 2014
  • Juleøl
    • Beste juleøl 2020
    • Beste juleøl 2019
    • Juleølkalender 2019
    • Beste juleøl 2018
    • Beste juleøl 2017
    • Beste juleøl 2016
    • Beste juleøl 2015
    • Beste juleøl 2014
    • Beste juleøl 2013
  • Ta kontakt
    • Curriculum Vitae
    • Memorarer
    • Ukens ildsjel
  • Blogg